Un deputat AUR a înjurat și a fost la un pas să sară la bătaie cu un coleg de la USR: Mă, păduche, îţi ordon să dispari din faţa mea, marș, mă! Hai, domnule Barna, că nu ne tragem de chiloți! (Video)

Un deputat AUR a înjurat și a fost la un pas să sară la bătaie cu un coleg de la USR: Mă, păduche, îţi ordon să dispari din faţa mea, marș, mă! Hai, domnule Barna, că nu ne tragem de chiloți! (Video)

Ministrul Justiției Stelian Ion și vicepremierul Dan Barna, liderul USR, au organizat miercuri, în Parlament, o conferință de presă, pentru a vorbi despre succesul de la votul prin care deputații au decis desființarea Secției Speciale.

Doar că, din momentul în care au început să vorbească, ei au fost bruiați de deputatul AUR Dan Tănasă (foto stânga).

”USR și PNL au votat pentru politizarea Justiției”, a început Tănasă să strige, în timp ce Dan Barna vorbea despre independența magistraților.

Președintele USR s-a întrerupt la un moment dat și a exclamat ”avem un troll aici de față”. Cum colegul parlamentar nu s-a oprit, Dan Barna a ridicat tonul și și-a continuat discursul, încercând să îl acopere.

Scandalul a continuat și când la microfon a venit Stelian Ion. Tănasă striga de pe margine că a fost ignorat avizul CSM și se dorește subjugarea Justiției. Ministrul a replicat că varianta care a trecut azi de Cameră include prin acel amendament, care nu e agreat neapărat de coaliție, tocmai garanția pe care CSM a cerut-o când a dat avizul.

ADVERTISING

Asta nu l-a oprit pe deputatul AUR să vocifereze, devenind tot mai agresiv în limbaj. Astfel, în momentul în care Barna a vrut să il liniștească, i-a răspuns răstit ”Hai, domnule Barna, că nu ne tragem de chiloți”.

Circ uriaș în Parlament: AUR îi bruiază pe Barna și pe Stelian Ion. Declarațiile vicepremierului și ale ministrului de neauzit.

Circ uriaș în Parlament: AUR îi bruiază pe Barna și pe Stelian Ion. Declarațiile vicepremierului și ale ministrului de neauzit.

Posted by Epoch Times Romania on Wednesday, March 24, 2021

La un pas de bătaie

Un alt deputat USR-PLUS, Ionuț Moșteanu, a intervenit rugându-l pe Tănasă să îi lase să își desfășoare conferința și să organizeze el apoi o alta în care să își expună opiniile.

Asta nu a făcut decât să îl stârnească și mai tare pe deputatul AUR, care s-a dezlănțuit asupra sa, făcând gesturi amenințătoare, de părea că e la un pas să sară la bătaie.

Că ce, mă, păduche, că ce? Cum adică vii tu înspre mine să mă ameninţi? Că ce, nu înțeleg! Bă, dispari, mă, de aici! Nu auzi ce spun? Dispari de aici, nu auzi ce-ți spun? Dispari, mă, de aici. Băi, dispari, bă! Bă, îţi ordon să dispari din faţa mea, tu nu auzi ce-ți zic?

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marș, mă, nu te mai uita așa la mine. Băi, nu mai strica aerul aici, dispari. Așa, îți ordon să dispari. Îţi ordon să faci paşi înainte!”, a spus deputatul.

Un alt deputat AUR îi ținea isonul ”cine e, mă, jigodia asta?”. ”E un păcălici”, i-a răspuns Tănasă.

Când presa l-a întrebat dacă este un limbaj normal pentru un deputat în Parlamentul României, Tănasă a spus că a fost amenințat.

”Eu sunt cu instanțele din România, am 30-40 de dosare pe rol. Nu iau lecții de la nimeni în drum”

A urmat apoi un nou episod, în care alesul AUR i-a adresat lui Ionuț Moșteanu noi injurii.

Băi, papagalule, nu mai vorbi cu mine. Te bag eu în seamă când vreau eu. Tu stai acolo ca prostu' că stai foarte bine și când vrei te bag eu în seamă pe tine. N-ați luptat nimic. Voi ați luptat pentru ce ați luptat? Eu, spre deosebire de voi … voi l-ați dat afara din USR pe singurul care a făcut ceva pentru țara asta, pe Nicușor Dan.

ADVERTISING

Ca să umpleți partidul de securițști, de băieți cu CV-uri fabricate, care put de la o poștă a securiști. Îți spun eu cu ce am luptat, eu sunt cu instanțele din România, am 30-40 de dosare pe rol în momentul asta. Am peste 200 de procese voluntar. Nu iau lecții de la cine, de la nimeni în drum?”, a continuat parlamentarul AUR.

În schimbul de replici a fost atins și deputatul USR Bogdan-Ionel Rodeanu, care încerca de asemenea să aplaneze situația.

Stelian Ion: Eu n-am văzut argumente la AUR. Am văzut strigăte, zbierăte, aceeași linie cu PSD

Tot acest scandal s-a desfășurat la doi pași de pupitrul de la care Stelian Ion vorbea. Ministrul Justiției nu și-a întrerupt discursul și a răspuns inclusiv întrebărilor jurnaliștilor.

Rugat să comenteze circul de lângă el, Stelian Ion a spus făcut paralela cu PSD.

”Este dreptul lor să se exprime. Cred că importante, dincolo de tonalitate, sunt argumentele. Și eu n-am văzut argumente la AUR. Am văzut strigăte, zbierăte și am văzut, în mod surprinzător pentru mine, susținerea pe aceeași linie cu PSD-ul a menținerii Secției Speciale.

Ei spun că sunt partid nou și vor să aducă ceva bun în societate, iată că se aliniază perfect cu PSD-ul și lucrul acesta nu e deloc de bun augur, dar sunt liberi să se alăture grupului PSD, dacă au aceleași opinii”, a spus Stelian Ion.

Orban va cere sancţiuni

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, va cere sancționarea celor vinovați de scandalul izbucnit pe holul Parlamentului.

„Nu sunt la curent, sincer, cu ce s-a întâmplat. Eu am fost în Biroul Permanent, după care am avut o ședință de analiză a proiectelor de lege. Evident atunci când există comportamente, care încalcă regulamentul și codul de conduită parlamentară, voi propune sancționările, sancțiunile care se impun”, afirmă Ludovic Orban.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇