Un consilier PSD spune că în Franța Clotilde Armand "era răpită și violată zile în șir”. Reacția partidului şi scuzele cu Platon

Un consilier PSD spune că în Franța Clotilde Armand "era răpită și violată zile în șir”. Reacția partidului şi scuzele cu Platon

Un social-democrat a jignit-o incalificabil pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei.

Este vorba despre Ioan Micu, consilier județean vrâncean din partea PSD. El a lăsat un comentariu la o postare de pe Facebook a lui Ionuț Moșteanu (deputat USR) în care afirma, referindu-se la edil, că ”în Franța era răpită și violată zile în șir, aoleuu stai că asta îi convenea bebelușei albe de Guadelupe”.

Acuzația este adusă de Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

”Consilierul județean PSD Ioan Micu a depășit orice limită a bunului simț în ceea ce privește exprimarea pe paginile de socializare. Social-democratul a jignit-o pe Clotilde Armand, primarul Sectorului I al Capitalei, ”aplaudând” indirect modul în care aceasta a fost agresată în București. ”În Franța era răpită și violată zile în șir”. Acesta este comentariul incalificabil postat de Micu, personaj care și-a dat arama pe față, oferind publicului măsura caracterului său îndoielnic”, a scris Toma pe contul său de Facebook.

ADVERTISING

Acum, el cere PSD Vrancea sancționarea lui Micu pentru derapajul de care a dat dovadă.

”Trebuie să ne delimităm clar de astfel de ieșiri necontrolate. Respectul și decența trebuie să primeze indiferent de culoarea politică a celor care ajung să aibă opinii contrare”, se mai arată în postarea șefului CJ.

De altfel, el a atașat postării și niște capturi de ecran în care un internaut arată că acest comentariu nu îi face cinste consilierului, dar Ioan Micu susține că ”este un pamflet și trebuie tratat ca atare”.

Consilierul județean PSD Ioan Micu a depășit orice limită a bunului simț în ceea ce privește exprimarea pe paginile de...

Publicată de Catalin Toma pe Miercuri, 9 iunie 2021

Reacția PSD

În acest context, PSD Vrancea a anunțat rapid că va propune excluderea consilierului județean Micu.

ADVERTISING

”Organizația PSD Vrancea se dezice total de comentariul făcut în nume personal de consilierul județean Ioan Micu pe contul de Facebook al unui membru USR.

PSD Vrancea nu acceptă sub nici o formă și în niciun mediu o astfel de atitudine, fie ea publică sau privată. Drept urmare, voi solicita excluderea dl. Ioan Micu din organizația județeană a PSD Vrancea”, a anunțat, tot pe Facebook, președintele interimar al PSD Vrancea, Nicușor Halici.

???????????????????????????????????? ???????? ????????????????????̆????????????????????????????????????̦???????? ???????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????????????????? ???????????????????? ???????? ???????????????????????????????????????????????? ????????̆???????????????? ????̂???? ???????????????? ???????????????????????????????? ???????? ????????????????????????????????????????????...

Publicată de PSD Vrancea pe Miercuri, 9 iunie 2021

Micu a prezentat scuze public 

După ce acest caz a fost relatat de presă, consilierul județean a prezentat scuze public.

ADVERTISING

”Doamnă Clotilde Armand, numele meu este Ioan Micu și doresc să îmi prezint, sincer, scuze pentru cuvintele nedemne postate la adresa dumneavoastră într-un comentariu pe Facebook.

Nu există nicio circumstanță atenuantă pentru gravitatea cuvintelor folosite, chiar dacă au fost sub forma satirică, vreau să știți că sunt printre semnatarii petiției de castrare chimică a violatorilor, nu înțeleg ce a fost în mintea mea când am făcut acel rușinos comentariu.

Încă o dată îmi prezint mii de scuze pentru doamna, soția, mama, omul Clotilde Armand! Vă mulțumesc! A greși e omenește, a ierta e Dumnezeiesc.

Vă doresc multă înțelepciune și putere de muncă pentru a rezolva problemele stringente ale cetățenilor din Sectorul 1, dar și mai mult îmi urez mie înțelepciune și cumpătare în patimile politicii. Cu regret, dar respectuos și sincer, Ioan Micu. Vă rog din tot sufletul iertați-mă și nu am rugămintea din considerente politice, nu au valoare foarte mare.

Sunt un om simplu de la țară, dar în fața conștiinței mele, a soției mele, și a copiilor mei trebuie să-mi corectez greșeala, pentru că toată viața mea am construit-o în jurul Dreptății, a Adevărului și a Binelui căile exprimate de Platon în Republica, vă mulțumesc pentru înțelegere”, transmite Ioan Micu, citat de Mediafax.

Context

Clotilde Armand a povestit, miercuri, că a fost agresată de dimineață în trafic.

Mai exact, ea a relatat că la semafor un bărbat agresiv a venit la mașina ei, a început să bată cu pumnii în geam și a încercat să îi deschidă portiera.

În acest caz, primarul a depus plângere la Poliție și presupune din start că e vorba de o acțiune de intimidare din partea mafiei gunoaielor.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A. D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇