Surse Spot: Şefa PE, Roberta Metsola, vine la București

Surse Spot: Şefa PE, Roberta Metsola, vine la București

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, se va afla în România în data de 19 decembrie, aceasta fiind prima vizită oficială a acesteia la București, de la preluarea mandatului, au confirmat pentru Spotmedia.ro surse europene.

Vizita va fi după întrunirea Consiliului UE, în care ar trebui să fie decisă lărgirea Schengen cu Croația, Bulgaria și România.

Încă nu se știe dacă subiectul va fi pe ordinea de zi. Unul dintre scenariile de lucru este o aderare parțială a României la Schengen, mai întâi cu aeroporturile, în vreme ce o altă variantă ar fi o aderare condiționată. În acest moment, doar Olanda se opune (mai puțin fățiș însă) aderării României și Bulgariei.

ADVERTISING

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizările cu privire la cele trei legi ale Justiţiei adoptate în Parlament, care acum promulgate de președintele Klaus Iohannis și apoi vor intra în vigoare. Coaliția susține că, odată cu intrarea în vigoare a noilor legi, România are mai multe șanse de a scăpa de monitorizarea MCV și de a intra în Schengen.

Reamintim că parlamentul olandez a adoptat recent o rezoluţie care spune că Olanda nu ar trebui să voteze pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇