Roberta Metsola: Nu mai este timp de pierdut. Locul României este în Schengen

Roberta Metsola: Nu mai este timp de pierdut. Locul României este în Schengen

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, a declarat, miercuri, după o întâlnire la Bruxelles, cu premierul Nicolae Ciucă, că nu mai este timp de pierdut, iar locul ţării noastre este în Spaţiul Schengen.

Metsola a subliniat că PE sprijină pe deplin aderarea imediată a României.

„Nu mai este timp de pierdut. Locul României este în Schengen. Împreună cu premierul României Nicolae Ciucă ne-am angajat ca Parlamentul European să susţină aderarea imediată. I-am mulţumit prim-ministrului şi pentru sprijinirea continuă a nevoilor energetice ale Republicii Moldova”, a scris Roberta Metsola, miercuri pe Twitter.

Guvernul României a transmis că printre subiectele discutate de premier cu preşedinta PE s-au numărat aderarea României la Spaţiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea acţiunii Uniunii Europene în vecinătatea sa şi securitatea energetică.

ADVERTISING

Nicolae Ciucă efectuează, miercuri şi joi, o vizită oficială la Bruxelles, unde are întrevederi cu preşedinta PE, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, precum şi alţi oficiali europeni.

Experţii Comisiei Europene şi ai statelor membre vor prezenta azi, la Bruxelles, Grupului de lucru pentru chestiuni Schengen, raportul şi concluziile lor privind misiunea de evaluare din România şi Bulgaria.

Parlamentarii europeni au adoptat, săptămâna trecută, rezoluția privind susținerea aderării României la spațiul Schengen, depusă de şase grupuri politice din PE.

ADVERTISING

Ulterior, Parlamentul olandez a adoptat o rezoluţie împotriva aderării României la Schengen.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇