SUA sancţionează 11 demnitari şi grupuri media din Ucraina pentru interferenţă în alegerile din noiembrie

SUA sancţionează 11 demnitari şi grupuri media din Ucraina pentru interferenţă în alegerile din noiembrie

Washingtonul a impus sancţiuni împotriva a şapte cetăţeni ucraineni şi patru entităţi ucrainene în legătură cu amestecul lor în alegerile din SUA, a anunţat luni Departamentul Trezoreriei american, într-o declaraţie postată pe website-ul său, transmite Reuters.

Vizaţi de aceste sancţiuni sunt demnitarii Oleksandr Dubinski, Dmitro Kovalciuk, Konstantin Kulik, Oleksandr Onişcenko, Anton Simonenko, Andrii Telijenko şi Petro Juravel, precum şi patru website-uri şi grupuri media.

Prin această măsură sunt îngheţate activele din SUA ale celor 11 cetăţeni şi entităţi ucrainene, iar cetăţenilor americani le este interzis să facă afaceri cu cei vizaţi de sancţiuni.

Cetăţenii şi entităţile sancţionate sunt acuzate de asociere cu un parlamentar ucrainean pro-rus legat de eforturile aliaţilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump de a face dezvăluiri compromiţătoare despre preşedintele ales Joe Biden şi fiul acestuia, Hunter Biden.

Parlamentarul ucrainean în cauză este Andrii Derkaci. Acesta a fost supus sancţiunilor guvernului SUA în septembrie, referitor la acuzaţiile că a încercat să se amestece în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie anul trecut, câştigate de către democratul Joe Biden.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Campaniile ruse de dezinformare care vizează cetăţeni americani sunt o ameninţare pentru democraţia noastră. Statele Unite vor continua să apere agresiv integritatea sistemelor şi proceselor noastre electorale”, a declarat secretarul american al trezoreriei, Steven Mnuchin.

În decembrie 2019, Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a votat lansarea procedurii de impeachment împotriva lui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului prin faptul că preşedintele american i-ar fi cerut Ucrainei să-i ancheteze pe Joe şi Hunter Biden înaintea alegerilor. Controlat de republicani, Senatul american a votat, în februarie 2020, pentru menţinerea lui Trump în funcţia de preşedinte.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖