SUA o felicită pe Maia Sandu și îndeamnă politicienii de la Chișinău să înceapă să rezolve problemele țării

SUA o felicită pe Maia Sandu și îndeamnă politicienii de la Chișinău să înceapă să rezolve problemele țării

Statele Unite ale Americii (SUA) au transmis, luni, un mesaj de felicitare noului preşedinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Ambasada SUA arată că americanii au sprijinit „poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-şi consolida democraţia şi a construi un viitor mai prosper pentru propria ţară”.

„Statele Unite o felicită pe Maia Sandu pentru realizarea istorică de a fi aleasă în calitate de prima femeie preşedinte al Republicii Moldova. Începând cu 1991, Statele Unite au fost un partener devotat al Republicii Moldova. Am sprijinit poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-şi consolida democraţia şi a construi un viitor mai prosper pentru propria ţară.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Liderii Republicii Moldova ar trebui acum să conlucreze pentru a face faţă continuei pandemii de COVID-19, pentru a dezvolta economia Republicii Moldova, pentru a-i consolida instituţiile democratice şi pentru a-i apăra suveranitatea şi integritatea teritorială. Statele Unite vor sprijini cu fermitate aceste eforturi”, se arată în mesajul ambasadei SUA.

Candidata pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, faţă de 42,25% obţinute de socialistul Igor Dodon.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: