Siegfried Mureșan: La momentul de față Klaus Iohannis este singurul candidat oficial pentru funcția de secretar general al NATO

Siegfried Mureșan: La momentul de față Klaus Iohannis este singurul candidat oficial pentru funcția de secretar general al NATO

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat miercuri că la momentul de faţă Klaus Iohannis este singurul candidat oficial intrat în cursă pentru funcţia de secretar general al NATO, iar despre o eventuală candidatură a premierului Olandei se discută informal.

”Nu pot spune că m-a surprins anunţul ofical al domniei sale, întotdeauna am considerat că atâta timp cât reuşim să avem influenţă la nivelul european, poziţii cheie ocupate de România, cu atât mai bine. Cred că acest demers este unul serios, este unul credibil, este unul justificat şi bun pentru România”, a spus Siegfried Mureşan în emisiunea România Politică de la Prima News.

ADVERTISING

Despre şansele ca acesta să ajungă într-o poziţie europeană, eurodeputatul PNL a arătat că ”oamenii politici, înainte de o asemenea competiţie, se împart între oameni politici care au şanse şi oameni politici care nu au şanse”.

”Evident că preşedintele României este unul dintre puţinii oameni politici din România care are şanse să obţină o poziţie de top la nivel european şi are şansa de a obţine o poziţie la acel nivel. Cred că şanse există, discuţiile vor continua, pentru toate poziţiile. Poziţia de secretar general al NATO va fi decisă probabil în perioada următoare, nu ştim exact când, iar restul poziţiilor de conducere la nivelul instituţiilor UE vor fi decise în lumina rezultatului alegerilor”, a explicat Mureşan.

ADVERTISING

Siegfried Mureşan a mai arătat că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat într-un mod extrem de serios că este în mod oficial candidat la funcţia de secretar general al NATO.

”La momentul de faţă este singurul candidat oficial intrat în cursă. Despre o eventuală candidatură a premierului Olandei se discută informal dar nu este oficializată, ca cea a preşedintelui României. Este în momentul de faţă singurul candidat, oficial”, a subliniat eurodeputatul liberal.

Potrivit lui Siegfried Mureşan, decizia se va lua probanil în următoarele săptămâni, în condiţiile în care în luna iulie va fi un Summit important al NATO la Washington.

ADVERTISING

”Mandatul actualului secretar general se încheie în toamna acestui an, aşa că în primăvara acestui an va fi o decizie pentru a fi anunţată şi celebrată la summit”, a spus el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇