Senatul a respins, în şedinţă secretă, contestaţia Dianei Şoşoacă la sancţiunea care i-a fost aplicată

Senatul a respins, în şedinţă secretă, contestaţia Dianei Şoşoacă la sancţiunea care i-a fost aplicată

Senatul a respins luni, în şedinţă secretă, contestaţia făcută de către Diana Şoşoacă la sancţiunea pe care i-a aplicat-o forul legislativ şi prin urmare este menţinut avertismentul scris pe care l-a primit senatoarea.

Soluţionarea contestaţiei a fost făcută cu votul majorităţii senatorilor prezenţi. 

Pe 26 aprilie, Diana Şoşoacă a primit un avertisment scris şi ea nu mai poate reprezenta Senatul în relaţiile interne şi externe pentru un interval de trei luni.

Pe 28 aprilie, ea anunţa că va contesta decizia Biroului permanent al Senatului, iar sancţiunea primită creează „un precedent periculos” care deschide calea unei dictaturi.

ADVERTISING

„Este pentru prima oară când unui senator în istoria postdecembristă i se atrage atenţia cu privire la declaraţii şi opinii politice.

Această solicitare a grupului PNL a fost adresată grupurilor politice şi nu Biroului permanent, deci s-a încălcat procedura. Acum se începe sancţionarea parlamentarilor care critică partidele de guvernare.

Ceea ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos. Această sancţiune, raportată la declaraţii şi opinii politice, încalcă dispoziţiile constituţionale şi ale Statutului parlamentarilor şi deschide calea unei dictaturi.

ADVERTISING

O s-o contest. Am 15 zile la dispoziţie. Numai o dictatură este deranjată de persoanele care o critică”, a afirmat Diana Şoşoacă atunci la Parlament. 

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇