Sancțiune-premieră în Senat. Diana Șoșoacă a fost taxată pentru circul de la Comisia Juridică

Sancțiune-premieră în Senat. Diana Șoșoacă a fost taxată pentru circul de la Comisia Juridică

Senatorul Diana Şoşoacă a fost sancţionat cu avertisment scris, după cum a decis, în şedinţa de luni, Biroul permanent al Senatului.

Această hotărâre va fi citită în plen și este pentru prima dată când Biroul permanent dă o astfel de sancţiune. 

Astfel, timp de trei luni Șoșoacă nu mai are voie să reprezinte Senatul României la evenimente externe și interne.

„Cu majoritatea voturilor membrilor comisiei au fost constatate un număr de 5 abateri de la prevederile regulamentului, care se subscriu aplicării unei sancțiuni: nerespectarea legilor în vigoare și a prevederilor regulamentului Parlamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios și calomniator la adresa altor membri ai parlamentului în cadrul ședințelor de plen și încălcarea solemnității ședințelor de plen prin nerespectarea regulilor privind luarea de cuvânt", a spus Iulia Scântei, președintele Comisiei Juridice, citată de Digi 24.

ADVERTISING

Pe 13 aprilie, Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care ar fi trebuit să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă.

Aceasta a chemat Poliția, după ce nu a fost lăsată să intre la ședință, pe motiv că nu avea mască de protecție corespunzătoare, ci una de plastic.

Diana Șoșoacă a forțat ușa păzită de doi angajaţi ai Senatului, iar într-un final a reușit să intre. În acel moment, toți cei prezenți la ședința Comisiei Juridice au părăsit sala.

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇