Senatorii juriști au decis că Diana Șoșoacă a încălcat deontologia parlamentară. Biroul permanent decide cum va fi sancționată

Senatorii juriști au decis că Diana Șoșoacă a încălcat deontologia parlamentară. Biroul permanent decide cum va fi sancționată

Senatorii juriști au constatat abateri de la deontologia parlamentară în cazul senatoarei Diana Şoşoacă, a afirmat, luni, preşedintele Comisiei juridice, Iulia Scântei.

Urmează ca raportul cu aceste constatări să fie trimis Biroului permanent, care va decide cum va fi sancționată Diana Șoșoacă.

"Comisia juridică a constatat cu majoritate de voturi că faptele reclamate în cuprinsul sesizării de către grupul PNL se subscriu conţinutului a trei abateri de la deontologia parlamentară care sunt identificate în Regulamentul Senatului, în Codul de conduită al parlamentarilor, precum şi în Legea Statutului deputaţilor şi senatorilor.

ADVERTISING

Comisia juridică va înainta Biroului permanent raportul cu aceste constatări ale abaterilor de la deontologia parlamentară a senatorului în cauză, urmând ca Biroul permanent să decidă ce sancţiune este oportun a fi aplicată senatoarei în cauză", a afirmat Iulia Scântei.

Senatorul Daniel Fenechiu a menţionat că sancţiunile disciplinare care pot fi aplicate, în prezent, parlamentarilor "sunt mai mult simbolice".

Cea mai gravă pe care o poate aplica Biroul permanent este aceea că "trei luni nu poţi reprezenta Senatul".

ADVERTISING

Pe 13 aprilie, Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care ar fi trebuit să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă.

Aceasta a chemat Poliția, după ce nu a fost lăsată să intre la ședință, pe motiv că nu avea mască de protecție corespunzătoare, ci una de plastic.

Diana Șoșoacă a forțat ușa păzită de doi angajaţi ai Senatului, iar într-un final a reușit să intre. În acel moment, toți cei prezenți la ședința Comisiei Juridice au părăsit sala.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇