Senatorii și deputații USR își depun azi demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de pensia specială. Și Ciolacu vrea să demisioneze în ultima zi de mandat

Senatorii și deputații USR își depun azi demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de pensia specială. Și Ciolacu vrea să demisioneze în ultima zi de mandat

Deputații și senatorii USR își vor depune, marți dimineață, demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de pensia specială, a anunțat luni seară liderul USR, Dan Barna.

”Așa cum am anuntat în această după-amiază, mâine dimineață deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială.

Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă”, a scris Dan Barna pe Facebook.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare.

”Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmărește eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată.

ADVERTISING

Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat. USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare”, a conchis Dan Barna.

Și Ciolacu spune că va demisiona din Parlament

Totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu benefica de pensie specială.

ADVERTISING

„Cât contribui, atât primeşti – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut şi acum patru ani, la fel voi face şi acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puţin un mandat întreg de parlamentar.

În mandatul meu, PSD a asumat o direcţie clară în ceea ce priveşte această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivităţii. Am iniţiat şi am votat legea prin care toate pensiile speciale care depăşesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituţională în acest moment”, a scris Marcel Ciolacu luni pe Facebook.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇