Şefa Senatului spune că niciun partid nu a avansat o propunere pentru înlocuirea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Şefa Senatului spune că niciun partid nu a avansat o propunere pentru înlocuirea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat, întrebată cine ar putea să o înlocuiască pe Renate Weber în funcţia de Avocat al Poporului, că niciun partid nu a avansat, până în prezent, vreo propunere.

„Da, am avut această discuţie şi am avut punctul pus pe ordinea de zi în Biroul Permanent. Nu este niciun secret, s-a discutat public despre schimbarea Avocatului Poporului care probabil că nu reflectă chiar interesele poporului”, a declarat Anca Dragu, întrebată duminică seară la Antena 3 dacă Avocatul Poporului va fi schimbat după ce va fi adoptat bugetul pentru 2021 în Parlament.

ADVERTISING

Chestionată cine ar putea să o înlocuiască pe Renate Weber, şefa Senatului a răspuns: „Nu au fost discuţii, nu avem propuneri, de fapt, nu au fost avansate propuneri din partea niciunui partid în acest moment”. 

Avocatul Poporului, o instituție cu puteri imense. În Suedia e considerat primul om după rege, ca importanță și ca prestigiu – Interviu cu Augustin Zegrean

Ce spune Weber despre revocare

Pe 17 februarie, Avocatul Poporului Renate Weber a declarat că nu i-au fost comunicate reproşurile care i se aduc şi a precizat că revocarea sa poate fi făcută doar pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor.

ADVERTISING

În cazul revocării, Renate Weber ia în calcul „mai multe aspecte”, referindu-se la faptul că nu are nicio cale de atac cu privire la acest demers.

„Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor. Adică nici măcar nu e vorba de o analiză a activităţii în general. Noi am trimis raportul nostru de activitate ca în fiecare an la Parlament.

Cine să fie Avocatul Poporului?

M-aş bucura foarte mult să avem o înâlnire în plenul Parlamentului şi să discutăm activitatea acestei instituţii. Dar care sunt acele situaţii în care eu aş fi încălcat Constiuţia şi legile? Sincer vă spun, nu le ştiu, nu mi-au fost communicate”, a afirmat atunci Weber, la Antena3. 

ADVERTISING

Iată mai multe detalii - Revocarea Avocatului Poporului: Renate Weber spune că n-a informat-o nimeni oficial despre motivele de nemulţumire

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇