Secretarul general al PNL e revoltat de numirea unui pesedist la departamentul pentru diaspora al Guvernului: O să cer remedierea acestei imense erori politice!

Secretarul general al PNL e revoltat de numirea unui pesedist la departamentul pentru diaspora al Guvernului: O să cer remedierea acestei imense erori politice!

Numirea unui pesedist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este ”absolut nepotrivită și nu se încadrează în ceea ce coaliția a hotărât în urmă cu ceva timp”, spune Robert Sighiartău, deputat şi secretar general al PNL.

Potrivit acestuia, poziția în mod normal trebuie să fie a liberalilor.

”Și nu e doar despre asta. În diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului și-au pus speranța și nădejdea în guvernări pro dreapta politică și în lideri care au luptat împotriva PSD”, a scris Sighiartău, joi, pe Facebook.

ADVERTISING

”Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte așteptări de la un guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu vor reveni toți, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum.

Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcția de secretar de stat pentru problemele diasporei și nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant.

ADVERTISING

O să cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima ședință de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar și a Guvernului în ansamblu”, adaugă Robert Sighiartău.

Declarația vine după ce Gheorghe-Florin Cârciu a fost numit în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Gheorghe-Florin Cârciu este vicepreședintele PSD Satu Mare, dar și-a început cariera politică în PER, alături de Radu Moraru, fiind chiar candidat al „ecologiștilor” la alegerile europarlamentare din 2014.

ADVERTISING

O.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇