Schimbare de ton la Casa Albă: președintele ales Joe Biden le cere americanilor să poarte mască

Schimbare de ton la Casa Albă: președintele ales Joe Biden le cere americanilor să poarte mască

După ce Donald Trump a bagatelizat pandemia de COVID-19, preşedintele ales al SUA, Joe Biden, le cere americanilor să poarte mască pentru a ajuta astfel la salvarea a mii de vieţi.

„Vă rog, vă implor să purtaţi mască. Faceţi acest lucru pentru voi, pentru vecinul vostru…purtarea măştii nu este o declaraţie politică, ci o bună modalitate de a începe să ne unim”, a delarat Biden, într-un discurs la Wilmington, în Delaware. 

"Scopul măştii nu este de a ne face viaţa mai puţin confortabilă sau de a ne lua ceva. Ci de a reveni la o situaţie normală cât mai curând posibil", a mai spus Biden.

ADVERTISING

Joe Biden a anunţat luni conducerea consiliului consultativ care va consilia viitoarea sa administraţie în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Consiliul urmează să fie condus de trei dintre principalii săi consilieri - fostul şef al FDA David Kessler, fostul chirurg general Vivek Murthy şi Marcella Nunez-Smith, o profesoară asociată de medicină internă, sănătate publică şi mangement la Univesitatea Yale.

Rick Bright, un avertizor de integritate care susţine că a fost dat afară din postul de director BARDA din administraţia Trump, după ce a criticat pregătirea ţării în lupta împotriva covid-19 face de asemenea parte din consiliu.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇