Salarii majorate în primării. Un deputat PSD a făcut sondaj printre aleșii USR și atacă partidul

Salarii majorate în primării. Un deputat PSD a făcut sondaj printre aleșii USR și atacă partidul

Deputatul PSD Gabriel Zetea susține că i-a sunat, marți, pe toţi cei patru primari USR din judeţul Maramureş, pe tema majorării salariilor aleşilor locali, și că niciunul dintre aceștia nu ar fi susținut acțiunea partidului de a se opune măsurii.

USR a fost singurul partid care s-a opus marți, în Parlament, creșterii salariilor în administrația locală.

„Nu e nicio problemă în a avea un fir roşu între primari şi parlamentari, ba este rolul parlamentarului de a răspunde la telefon. După ziua de astăzi (marți - n.red.) am multe apeluri. Faptul că există un fir roşu şi primarii sună parlamentarii este un lucru normal”, a declarat deputatul PSD, precizând că „cei de la USR nu înţeleg că trebuie să aibă această legătură cu administraţia publică locală şi sunt rupţi total de realitate, de problemele din iarba de acasă”.

ADVERTISING

„De exemplu, întrebaţi-i pe parlamentarii USR de Maramureş, eu i-am sunat pe toţi cei patru primari USR din judeţul Maramureş. Eu personal, am vorbit cu toţi cei patru (...) Niciunul nu susţine acţiunea dumneavoastră”, a transmis Gabriel Zetea conducerii USR, la Profit News TV.

El a continuat: „Asta înseamnă că aveţi un partid rupt, un partid care funcţionează într-un fel la centru şi în alt fel în teritoriu. Nu aveţi un partid unit, primarii nu susţin lucrurile pe care le-aţi spus, primarii vă reproşează că nu îi căutaţi, că nu susţineţi proiectele locale. (..) Toţi au spus că nu au fost căutaţi de parlamentarii USR”. 

ADVERTISING

Un scandal a avut loc, marți, între deputatul Gabriel Zetea (PSD) și reprezentanţii AUR, în ședința Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților, unde se discuta despre majorarea salariilor pentru primari.

Ulterior, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, dar şi angajații din administrația locală.

USR a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇