Iohannis, despre creșterea salariilor demnitarilor: „Puteam să rămânem mai spre urmă”

Iohannis, despre creșterea salariilor demnitarilor: „Puteam să rămânem mai spre urmă”

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că este de acord cu creşterea salariilor şi a pensiilor, atât cât permite bugetul, dar nu i se pare deloc normal ca demnitarii să fie primii care beneficiază de aceste creşteri. Reacţia vine după ce Senatul a adoptat majorarea indemnizaţiilor demnitarilor.

”Acum câteva zile, am spus că, în condiţiile în care avem o inflaţie destul de ridicată, este rezonabil ca salariile şi pensiile să crească, sigur, atât cât permite bugetul. Nu mi se pare corect ca demnitarii să fie primii care beneficiază de astfel de creşteri salariale. Puteam să rămânem mai spre urmă”, a declarat, vineri seară, Klaus Iohanis, statele Unite ale Americii.  

ADVERTISING

Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 91 de voturi pentru, 22 împotrivă, împotrivă şi 4 abţineri, un proiect de aprobare a unei Ordonanţe în care a fost introdus un amendament care prevede majorări ale indemnizaţiilor demnitarilor.  

Cu doar câteva ore înainte, Curtea Constituţională admisese sesizările USR pe proiectele de lege privind majorările din sistemul public, care prevedeau creşterea indemnizaţiilor parlamentarilor.  

Senatul este primă Cameră sesizată, astfel că votul final va fi dat de Camera Deputaţilor. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇