S-au reluat dezbaterile pe Legea carantinării. Ministrul Tătaru participă la ședință

S-au reluat dezbaterile pe Legea carantinării. Ministrul Tătaru participă la ședință

Comisia Juridică din Senat a reluat, marți, dezbaterile pe Legea carantinării și izolării.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, participă la dezbateri.

”Acea carantinare trebuie să se facă gradual. Orice cetăţean va merge într-un spaţiu, de preferat domiciliu. În condiţiile în care nu vrea să stea în preajma familiei, va merge în carantină instituţionalizată. Cel care prezintă o suspiciune, până la eliminarea ei trebuie să beneficieze de carantină. E o măsură care există şi în alte state europene, nu numai la noi”, a explicat Nelu Tătaru, întrebat de senatorul PSD Robert Cazanciuc cum vede aspectele privind carantina.

ADVERTISING

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat de Cazanciuc cum ar trebui să fie făcută detaşarea medicilor. 

”Avem situaţii în care lipsa unor specialişti ne face să detaşăm voluntari. Nu avem pârghia necesară şi atunci trebuie să avem posibilitatea detaşării unor voluntari. Trebuie să existe aceste detaşări. Ne trebuie personal. Dar trebuie ca acest personal detaşat să aibă beneficiile lui, în măsura riscului şi efortului pe care îl face”, a explicat Tătaru, citat de News.ro. 

Puteți urmări LIVE dezbaterile aici:

ADVERTISING
https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/621400785145865/

Tătaru a anunțat încă de luni că se va duce astăzi în Comisia juridică din Senat pentru a lămuri tot ce e nevoie, astfel încât legea ce va permite carantinarea și izolarea pacienților cu COVID-19 să fie votată și să intre cât mai repede în vigoare.

Apelul lui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a cerut, marți, PSD să renunțe la jocurile politice pe spatele sănătății românilor.

Șeful statului s-a declarat șocat de faptul că social-democrații blochează dezbaterile din Senat asupra proiectului de lege ce ar reglementa carantinarea și izolarea persoanelor confirmate cu COVID-19.

ADVERTISING

Președintele a spus că Guvernul nu avea cum să trimită legea în Parlament înainte de motivarea deciziei CCR și că, dacă aceasta e proastă, așa cum spun social-democrații, rolul Parlamentului e să o îmbunătățească.

Astfel, Iohannis a spus că PSD se face responsabil, moral, pentru îmbolnăvirile și morțile românilor care vor contracta COVID-19 din cauza acestei situații.

Ce spunea Ciolacu

Amintim că luni Marcel Ciolacu a susținut că, deși proiectul a trecut de Camera Deputaților chiar și cu votul său și zeci de modificări aduse de social-democrați, acum PSD nu poate vota legea în forma actuală.

PSD blochează legea privind carantinarea și izolarea: Ciolacu, după ce a votat-o ca deputat: Nu putem accepta și nu putem vota această lege

Ciolacu le-a cerut guvernanților să se ducă în Parlament să dea explicații, deși acest lucru se întâmplase deja. De altfel, acesta este și motivul pentru care ministrul Tătaru este prezent la dezbateri.

În plus, șeful PSD s-a declarat dezamăgit că președintele Klaus Iohannis nu a organizat o consultare cu partidele pe această temă.

Între timp, apar numeroase focare ale căror sursă sunt pacienții COVID externați la cerere, care s-au dus acasă și și-au infectat familiile. Medicii atrag atenția inclusiv că, la plecarea din spital, aceștia folosesc transportul în comun.

Citește și:

Tătaru îi răspunde lui Ciolacu: Anunţul privind votul pe legea carantinării e un fals motiv. Noi am dat explicaţii

Punctul de vedere al Ministerului Justiției trimis la solicitarea Senatului pe Legea carantinării și izolării

Trei scenarii de ieșire din blocaj. PSD vrea să prindă Guvernul la înghesuială, ce va face Ludovic Orban?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇