RISE Project: Un senator AUR a fost prins cu o plantație de marijuana în curte. Reacția partidului

RISE Project: Un senator AUR a fost prins cu o plantație de marijuana în curte. Reacția partidului

RISE Project a descoperit că senatorul AUR Andrei Busuioc a fost arestat în urmă cu 5 ani, după ce s-au găsit plante de marijuana în curtea casei în care locuia.

”În 2015, poliția din Chișinău l-a arestat pe Andrei Busuioc, comerciant de accesorii auto la vremea aceea. Alți șapte inși au fost luați pe sus împreună cu el.

Brigada Antidrog descoperise că Busuioc creștea marijuana în curtea casei sale de la țară și o comercializa pe piața neagră din republică. Poliția i-a inventariat plantația și a găsit la percheziții un sac deja recoltat”, se arată pe pagina de Facebook a RISE Project.

Jurnaliștii au publicat și un clip video cu momentul interogării actualului senator AUR de Vaslui.

ADVERTISING

Busuioc dădea vina pe părinții săi și spunea că mama lui are cancer și din plante își făcea ceai, ”care o calmează”. În plus, susținea că plantele au crescut singure.

El a fost ținut în arest preventiv câteva zile. Dosarul său se judecă în prezent la Curtea de Apel Chișinău.

Apărarea senatorului: Toți anchetatorii au fost demisionați că fabricau dosare

Acum, senatorul nu vrea să comenteze dosarul, dar despre momentul în care a fost interogat susține că ”a fost stresat”. El este optimist că se va demonstra că nu este vinovat.

„Dosarul este în judecată, nu vreau să comentez încă, că sunt pe val toate. Eu am să mă pronunț cumva, mă rog, ca ancheta să meargă așa cum trebuie, n-am vrut să expun, nici n-aș vrea să ies în presă (...). La instanța de fond n-a fost admis niciun martor, dar acum la a doua instanță, au primit martorii și eu cred că se va demonstra că n-am nicio vină.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Atunci (la interogatoriul Poliței - n.red.) eram stresat, am fost luat așa prin surprindere… Vă spun sincer, eu nu fumez țigări. Și nici nu consumam alcool (…). După incident am început să mai iau așa câte o bere, dar atunci duceam un mod de viață sănătos.

Acum, dacă urmăriți rolul dosarului meu, veți observa că toți anchetatorii, e o gașcă întreagă, au fost demisionați că fabricau dosare. Dar nu vreau să spun asta deocamdată, aștept să se pronunțe instanța”, a declarat Busuioc pentru sursa citată.

< S-a găsit iarbă printre patrioți > ????O „prășea frumos” actualul senator AUR, Andrei Busuoic, acum cinci ani, la el...

Publicată de RISE Project pe Miercuri, 30 iunie 2021

Ce spun liderii AUR

Și mai-marii AUR au reacționat în acest caz. De exemplu, Claudiu Târziu, liderul senatorilor AUR, a recunoscut că atunci când a fost pus pe lista partidului, nu știa că Busuioc are acest dosar penal peste Prut.

ADVERTISING

În schimb, dă asigurări că va fi exclus din partid dacă va fi condamnat.

„Ca să fiu cât mai explicit, la momentul în care l-am pus pe lista de candidați, nu știam că are acest dosar. Până la urmă am primit informații și explicații. Că, na, era deja persoană publică și încep să iasă toate la iveală. Noi știam că e nevinovat, iar omul nu a fost condamnat.

În plus, chiar își vede de treaba lui în Parlament. E harnic și disciplinat. Dacă însă va fi condamnat, evident că va fi exclus. Noi am mai dat afară pe unii cu probleme penale, deci nu e o vorbă în vânt”, a declarat Târziu.

În schimb, George Simion, co-președintele AUR, susținea, zilele trecute, legalizarea canabisului în scop medicinal.

„Este vorba de CBD, o substanță pe care o avea cânepa pe care o folosim de mii de ani. Cânepa a fost aproape interzisă în România din motive absurde. Nu este vorba despre consum de droguri, este vorba despre a alina durerea bolnavilor.

Mulți în perioada aceasta de cancer și leucemie au trebuit să facă ilegalități și să aducă din Germania, Olanda, ulei CBD ilegal.

Riscau pușcărie pentru că aveau nevoie de calmant. AUR vrea să elimine aberațiile astea din sistem și vom vota pentru cânepa românească și canabisul pentru uz medicinal”, a spus George Simion pentru Aleph News.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇