Reacția lui Claudiu Manda după ce a fost trimis în judecată de DNA

Reacția lui Claudiu Manda după ce a fost trimis în judecată de DNA

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a reacționat pe Facebook, după ce DNA l-a trimis în judecată pentru corupție.

El afirmă că a aflat ”cu surprindere” de decizia DNA și face referire la procurorul Jean Uncheșelu.

”Este cunoscut faptul ca cele mai multe dintre dosarele instrumentate de “harnicul” Uncheșelu s-au finalizat cu achitare mai curând decât cu condamnare”, scrie Manda pe Facebook.

Europarlamentarul a publicat și niște convorbiri pe care le-a avut cu Marius Nicolae Simcelescu, de asemenea, trimis în judecată, la data faptei directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dolj.

ADVERTISING

El spune că nu a avut o relație directă cu Simcelescu și nici nu prea știa despre ce este vorba. În acest caz este implicat și Marin Ion, fost primar al comunei Bratovoești, pentru care s-ar fi încercat obținerea de voturi la alegeri. El a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. 

Domnul procuror arată eronat și nefondat ca am urmărit sa obțin pentru mine, pentru domnul Marin Ion și pentru PSD, un număr de 65 voturi”, se mai arată în postare.

În schimb, Manda afirmă că s-a văzut cu procurorul amintit anterior și i-a explicat deja că Marin Ion nu candida din partea social-democraților.

ADVERTISING

”Ca o curiozitate, la prima întâlnire cu procurorul Uncheșelu, acesta mi-a spus ca folosul necuvenit consta in 65 de voturi pentru domnul Marin Ion. Când i-am relatat că domnul in cauză nu a candidat din partea PSD, a schimbat încadrarea in sensul ca mă fac vinovat că mi-am ‘’dorit ‘’ voturile respective”, a mai scris soțul Liei Olguța Vasilescu.

A cerut confruntare cu fostul primar

În fine, Manda spune că tot cazul este susținut de declarațiile fostului edil, iar el a cerut o confruntare, însă a fost refuzată de procuror.

Domnul procuror își construiește acuzațiile pe baza declarațiilor domnului Marin Ion, pe care le-a obținut in urma unui acord de recunoaștere cu acesta, garantându-i că va fi condamnat cu suspendare dacă scrie că am și eu legătura cu subiectul. Este elocvent și momentul, in sensul ca acordul a fost făcut după ce domnul Marin Ion a candidat încă o dată pentru funcția de primar, din partea PNL, in septembrie 2020 și a pierdut (...)

ADVERTISING

Pentru aflarea adevărului i-am solicitat procurorului sa accepte o confruntare între mine si fostul primar Marin Ion, precizându-i ca dacă exista cea mai mică diferența între spusele mele si spusele fostului primar, eu pot sa probez ca am dreptate. Evident, procurorul nu a fost de acord cu aceasta confruntare fiindcă i-ar fi anulat toată compunerea școlară pe care o numește rechizitoriu”, se mai arată în postare, pe care o puteți citi integral aici:

Am aflat cu surprindere ca sunt trimis in judecată de către DNA, mai precis de către procurorul Jean Uncheșelu,...

Publicată de Claudiu Manda pe Vineri, 16 aprilie 2021

Context

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii ca persoană cu funcţie de conducere într-un partid. 

La data faptei, Manda era președinte al organizației județene PSD Dolj, se arată în comunicatul procurorilor.

Manda ar fi intervenit, în 5 iunie 2015, pe lângă Simcelescu, pe care procurorii îl descriu ca ”simpatizant și militant al aceluiași partid”, deci PSD.

Cu această ocazie, Manda ”și-ar fi folosit influența și autoritatea ce decurgeau din calitatea de președinte al organizației județene, pentru a-l capacita pe director să se implice în soluționarea favorabilă a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoești (Dolj), lucru pe care directorul instituției l-ar fi făcut prin încălcarea legii”.

Mai multe detalii despre acuzațiile procurorilor puteți citi aici - Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a fost trimis în judecată de DNA

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇