Rapoartele Avocatului Poporului şi CNA ajung azi în plenul Parlamentului. Kelemen Hunor a anunțat ce vor face parlamentarii majorităţii

Rapoartele Avocatului Poporului şi CNA ajung azi în plenul Parlamentului. Kelemen Hunor a anunțat ce vor face parlamentarii majorităţii

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, marţi, în şedinţă comună, de la ora 15:00, printre punctele înscrise pe ordinea de zi aflându-se raportul Avocatului Poporului, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, după şedinţa coaliţiei guvernamentale de luni seara, că rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului şi CNA urmează să fie respinse.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Vom respinge raportul la Avocatul Poporului şi la CNA. Celelalte două rapoarte vor fi votate, vor fi susţinute de grupurile noastre", a arătat Kelemen Hunor, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă s-a discutat în cadrul coaliţiei despre persoanele care ar putea deţine pe viitor funcţia de Avocat al Poporului, Kelemen Hunor a negat acest lucru.

"Mâine (marți - n.red.) se respinge raportul şi urmează o altă şedinţă, când se va decide ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului şi după aceea, o altă şedinţă, probabil în septembrie, că în iunie nu ai cum să faci, în care, după audierile în comisiile de specialitate, se votează Avocatul Poporului.

Deci suntem departe de a veni cu nume, cu prenume în acest moment. Atât pot să vă spun, ce se va întâmpla mâine. (...) Domnul Fabian (Gyula - n.red.) e o variantă, dar nu am discutat şi vom discuta în continuare când va veni momentul", a menţionat el.

Pe 25 mai, comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins raportul privind activitatea Avocatului Poporului pe anul 2020

Vezi pe același subiect și:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!