PSD explică limitarea plăților cu cash și pragurile stabilite: Vei putea să îți cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă

PSD explică limitarea plăților cu cash și pragurile stabilite: Vei putea să îți cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă

Social-democraţii au venit marți cu precizări despre limitele stabilite în pachetul fiscal peste care sunt interzise plățile în numerar, după ce au stârnit o amplă dezbatere publică și nemulțumire în rândul populației.

Într-o postare pe pagina de Facebook a partidului, celor îngrijorați li se spune că tema este una falsă și că oamenii de rând nu vor fi afectați, ci doar evazioniștii.

„CASH-ul, pe înțelesul tuturor! Vei putea să îți cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Adică o limită zilnică cu mult peste salariul mediu net LUNAR pe economie! Dacă ești persoană fizică vei putea face în continuare plăți la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi!

ADVERTISING

DOAR dacă ești operator economic, PFA sau orice altă categorie autorizată, care emite facturi, atunci va trebui să limitezi plățile cash către alt agent economic la cel mult 1.000 de lei pe zi, respectiv 2.000 de lei pe zi în magazinele cash&carry!”, arată pe Facebook PSD.

Reprezentanții PSD insistă că nu doresc să controleze banii cetățenilor și le și amintesc, atacând USR, că măsura nu este în vigoare pentru că Opoziția a atacat la CCR pachetul fiscal.

„În concluzie, NU te controlează nimeni! NU îți ia nimeni cash-ul din buzunar! Toată discuția despre cash este o temă falsă! Singurii care vor avea de suferit vor fi evazioniștii, nu oamenii obișnuiți! Și încă ceva: legea este acum contestată la Curtea Constituțională de către impostorii de la USR care se opun reformei statului și combaterii evaziunii fiscale. Deci noile reglementări nu sunt încă în vigoare!”, își încheie PSD explicațiile către români.

ADVERTISING

Tonul i-a înfuriat însă pe mulți, nu doar măsura în sine, astfel că postarea a strâns zeci de comentarii în care cei de la PSD și PNL sunt criticați că impun populației tot felul de reguli fără a face și instituțiile statului să funcționeze, astfel că doar românii cinstiți sunt cei care sunt mereu afectați de politicile de guvernare.

În plus, li se amintește de problema pensiilor speciale, pe care tot amână să le desființeze.

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a explicat că măsura a fost introdusă în pachetul fiscal pentru a reduce plățile la negru.

ADVERTISING

„Ştim bine că plăţile cash sunt generatoare de plăţi la negru şi în felul acesta noi trebuie să fim foarte duri cu fenomenul de combatere a evaziunii fiscale, iar una dintre aceste modalităţi este să instituim un regim mai aspru pentru ceea ce înseamnă plăţile în numerar. 2.000 de lei înseamnă o limită rezonabilă pentru aceste plăţi în numerar. Deja avem card bancar, avem instrumente de plată moderne, haideţi să apelăm la ele”, a spus Boloș pe 20 septembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇