PSD depune moţiune împotriva ministrului Ghinea: A recunoscut că a trimis PNRR fără să citească tot ce conţine el

PSD depune moţiune împotriva ministrului Ghinea: A recunoscut că a trimis PNRR fără să citească tot ce conţine el

PSD va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pentru că a trimis PNRR la Bruxelles, fără să îl citească.

„După cum a recunoscut, a depus Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă fără să citească tot ce conţine el”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seara, la B1 TV.

„Vom veni cu o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea. E posibil să nu treacă, dar vreau şi eu să văd şi pe PNL-işti şi pe UDMR-işti şi pe cei de la minorităţile naţionale cum nu votează să rămână în continuare un ministru care a făcut aşa ceva”, a subliniat şeful PSD.

ADVERTISING

Ministrul Ghinea a spus, miercuri, că PNRR are mii de pagini, pe care nu a apucat să le citească în totalitate. El a subliniat că cei care citesc documentul și observă greșeli le pot semnala.

”Pe site găsiți în acest moment tot PNRR, sunt 1.200 de pagini, plus anexele tehnice, alte peste 1.000 de pagini. Suntem a treia țară membră UE care publică tot PNRR și prima țară care publică și anexele. Aceasta este o decizie a fiecărui stat. Cei care cred că sunt greșeli ne pot semnala. Nici eu nu am apucat să citesc toate anexele”, a precizat Ghinea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România a trimis Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) la Bruxelles, fiind cel de-al 22-lea stat care a depus varianta finală.

Vine şi moţiunea de cenzură

Cât despre moţiunea de cenzură anunţată de PSD, Ciolacu a precizat joi că sigur va fi depusă, în aşa fel încât votul să fie dat până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

"O să depunem în primul rând o moţiune simplă împotriva domnului Ghinea şi moţiunea de cenzură să ne încadrăm cu ea, ca să fie votul până la sfârşitul sesiunii. Avem strânse semnăturile pentru ambele moţiuni.

ADVERTISING

Urmează, după ce avem draftul, să negociem cu parlamentari care pot susţine această moţiune, dacă au şi modificări, să avem timp să le primim. Am făcut un calendar astăzi cu colegii mei la partid", a completat Ciolacu, citat de Agerpres.

Tot joi europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreşedinte al PSD, speră că moţiunea de cenzură a social-democraţilor va trece cu ajutorul parlamentarilor Puterii, ”cărora începe să le fie ruşine să mai iasă pe stradă, să dea ochii cu alegătorii”.

Află mai multe despre PNRR:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇