România a trimis PNRR la Bruxelles, anunță ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea.
„Salut oameni buni. Am trimis PNRR-ul la Bruxelles, adică în sistemul informatic al Comisiei Europene. La ora 15:30 am terminat de uploadat cele 240 de fișiere care înseamnă acum PNRR, împărțit pe aproape 30 de capitole”, anunță ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.
El precizează că pentru secțiunea Transporturi s-au trimis șase variante de lucru la Comisia Europeană.
„Este o muncă enormă depusă de colegii mei. În ultima săptămână am stat aici până la 12, 1 noaptea. (...) Suntem aproape de capătul drumului. În acest moment România are PNRR oficial depus. Urmează evaluarea Comisiei Europene.
Vom avea câteva luni în care vom primi scrisori de evaluare. Va trebui să decidem cum ținem cont de observații, astfel încât la toamnă să avem planul aprobat și să mergem mai departe”, adaugă Ghinea.
El precizează că toate documentele vor fi publicate, iar miercuri vor fi prezentate toate detaliile din PNRR.
5 state nu au trimis încă PNRR-ul. Printre ele, Bulgaria și Olanda
UPDATE 21:02 - Ulterior, și Comisia Europeană a confirmat că a primit documentele transmise de autoritățile din România.
”Comisia a primit oficial de la România Planul de Redresare și Reziliență. Acest plan prevede proiectele de reformă și investiții pe care România vrea să le implementeze cu ajutorul fondurilor de redresare și reziliență. (…)
Prezentarea planului de către România vine după un dialog intens între Comisie și autoritățile române pe parcursul ultimelor luni. Planul va fi evaluat în baza celor 11 criterii prevăzute în regulament”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene transmis SpotMedia.ro.
Documentul enumeră și cele 22 de state care au trimis până acum PNRR-urile: Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Irlanda, Spania, Franța, Croația, Italia, Cipru, Lituania, Letonia, Luxemburg, Ungaria, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda și Suedia.
Comisia precizează că va lucra intensiv cu statele care nu au depus încă documentele. Prin excludere, acestea sunt Bulgaria, Cehia, Estonia, Malta și Olanda.
Citește și: