PSD cere sedință de urgență a coaliției după demisia lui Dîncu

PSD cere sedință de urgență a coaliției după demisia lui Dîncu

Coaliția de guvernare s-ar putea reuni, marți, într-o ședință de urgență iar apoi va urma un Consiliu Politic Naţional al PSD pentru nominalizarea unui alt ministru al Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu.

„Decizia pe care a luat-o BPN al PSD este să solicităm de urgenţă convocarea unei şedinte a coaliţiei pentru a avea o discuţie în coaliţie, iar apoi un Consiliu Politic Naţional pentru a desemna imediat în perioada următoare. Ar trebui să însemne repede, probabil mâine ar putea fi un timp potrivit.

ADVERTISING

Ştim că premierul Nicolae Ciucă va pleca la Bruxelles şi credem că lucrurile acestea ar trebui să se întâmple. Probabil extrem de repede, după şedinţa coaliţiei de mâine, să convocăm Consiliul Naţional al PSD, probabil în vreo două zile. Solicitarea făcută de PSD ca premierul să ocupe funcţia interimară de ministru al Apărării s-a şi întâmplat astăzi”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, după şedinţa de luni a Biroului Politic al PSD, potrivit News.ro.

Întrebat dacă ar putea ca social-democraţii să lase PNL portofoliul de la Apărare, Oprea a precizat că nu a existat o astfel de discuţie.

ADVERTISING

„Nu ne interesează subiectele acestea de schimburi, de troc, ci ne interesează stabilitatea guvernării. Este nevoie de o şedinţă în coaliţie pentru a limpezi discuţiile din spaţiul public din această perioadă. Noi i-am mulţumit domnului Dîncu pentru activitate. El a primit şi o decoraţie din partea preşedintelui Zelenski, iar asta nu e puţin”, a mai spus Oprea.

De asemenea, întrebat dacă Mihai Tudose ar putea fi nominalizat pentru Ministerul Apărării, Oprea a replicat: „Nu s-au discutat nume în această seară”.

ADVERTISING

Demisia lui Vasile Dîncu a dat naștere mai multor zvonuri despre cine i-ar putea lua locul la Ministerul Apărării.

Surse politice au declarat pentru Știrile Pro TVsenatorul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr ar putea fi susținut de Partidul Social Democrat pentru a prelua funcția de ministru al Apărării.

El este în prezent președinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Același nume este vehiculat și de Antena 3, care însă mai prezintă și o altă variantă: Mihai Tudose. Acesta este dorit de PSD, dar potrivit unor surse politice acesta nu ar fi dispus să renunțe la funcția de europarlamentar pentru a prelua Ministerul Apărării.

Vasile Dîncu (PSD) a anunţat că i-a înaintat premierului demisia din funcția de ministru al Apărării.

El şi-a anunţat decizia, luni dimineaţă, pe o reţea de socializare. Dîncu a postat şi cererea de demisie, trimisă premierului, în care spune că motivul este că nu se înţelege cu preşedintele Klaus Iohannis, care este comandantul suprem al Armatei.

Interimar la Apărare va fi numit premierul Nicolae Ciucă.

Vezi şi reacţiile la demisia lui Dîncu: Drulă aşteaptă şi plecarea lui Bode

Citeşte şi analiza Ioanei Ene Dogioiu: “Montura useristă” sau cât de tare îi disprețuiește Dîncu pe Iohannis și Ciolacu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇