Vrea PSD să ceară demiterea lui Popescu, după plecarea lui Dîncu? Răspunsul lui Ciolacu

Vrea PSD să ceară demiterea lui Popescu, după plecarea lui Dîncu? Răspunsul lui Ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni, la Parlament, despre varianta ca PSD să ceară demiterea lui Virgil Popescu (PNL) din Guvern, după plecarea lui Vasile Dîncu (care este social-democrat).

Marcel Ciolacu a infirmat acest scenariu, deşi spune că nu e fanul lui Popescu.

”Modul meu de a funcţiona nu este acesta şi îmi cer scuze dacă deranjez pe cineva. Eu cred că începem să trăim într-o Românie normală şi aşezată institutional, fiecare ce atribuţie are, conform Constituţiei, şi să respectăm acest lucru. Eu trocuri că îl vreau afară pe nu ştiu care, pentru că nu ştiu care a fost dat..cred că sunt lucruri.. Nu sunt un fan al domnului ministru de la Energie, acest lucru vi-l pot spune cu toată tăria”, a afirmat Ciolacu.

ADVERTISING

Ciolacu vrea plafonare până în 2025

Pe de altă parte, PSD are ”un draft” privind modificările la ordonanţa pe energie, blocată în Parlament, însă este nevoie de o discuţie în interiorul coaliţiei.

”Se pare că vom avea mai multe întâlniri, e normal să avem şi o şedinţă a coaliţiei, săptămâna aceasta, are un program şi domnul prim-ministru, după cum ştiţi pleacă la Bruxelles”, a menţionat el.

Ceea ce contează este să se ajungă la o decizie în coaliţie.

ADVERTISING

”Îmi doresc şi eu, ca şi dumneavoastră, să am parte de o propunere a domnului ministru al Energiei şi să o discutăm cu toţii, pentru că politica în energie de obicei o face ministrul Energiei”, a arătat el.

Întrebat dacă populaţia trebuie să se aştepte la scumpiri, de anul viitor, Ciolacu a răspuns: ”Nu, categoric nu, a rămas acel 0.68 şi 0.08”.

”Mi-aş dori şi eu să citesc o propunere din partea ministrului Energiei. (..) Haideţi să luăm decizia în coaliţie, să venim cu ceva sustenabil, eu îmi doresc să venim pe o perioadă mai lungă, până în 2025”, a spus el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇