PSD atacă, după demisia lui Roman: La PNL falsul în CV merită sancţionat, la USR este tolerat

PSD atacă, după demisia lui Roman: La PNL falsul în CV merită sancţionat, la USR este tolerat

Social-democraţii folosesc cel mai recent scandal în care a fost implicat unul dintre miniștrii noii coaliții pentru a ataca USR. Astfel, PSD îl acuză pe Dacian Cioloș de ipocrizie.

”În ipocrizia sa, dl Cioloş se face că uită însă cum stă la masa conducerii USR alături de un politician care a făcut fix la fel: primarul Braşovului, Allen Coliban, a minţit în CV că a terminat o facultate de la care fusese exmatriculat. Domnule Cioloş, când ieşiţi să cereţi şi demisia lui Coliban?”, se arată într-un mesaj transmis de PSD, miercuri, pe Facebook.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a reiterat că premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Roman să clarifice acuzaţiile de plagiat, menţionând că acesta va trebui să ofere lămuriri şi cu privire la noile acuzaţii apărute în spaţiul public.

Presa centrală a publicat informaţii conform cărora Florin Roman ar fi urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul unui colegiu universitar din Alba-Iulia şi a susţinut examenul de absolvire a acestor studii la UBB Cluj-Napoca. Astfel, Roman a obţinut o diplomă de absolvire, nu una de licenţă de la UBB, aşa cum ar apărea în CV-ul său.

ADVERTISING

Florin Roman și-a dat demisia din funcția de ministru al Cercetării şi Digitalizării, iar Iohannis a anunțat că a acceptat și demisia, și propunerea premierului ca ministrul Energiei Virgil Popescu să preia interimatul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇