PSD așteaptă motivarea CCR și apoi decide dacă va cere ca moțiunea de cenzură să fie supusă din nou la vot

PSD așteaptă motivarea CCR și apoi decide dacă va cere ca moțiunea de cenzură să fie supusă din nou la vot

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă PSD va mai supune votului moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, în contextul în care CCR a respins conflictul juridic între Guvern şi Parlament.

Liderul social-democraţilor a spus că aşteaptă motivarea Curţii şi apoi va fi o decizie în partid cu privire la oportunitatea continuării demersului.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Aşteptăm motivarea Curţii şi, impreună cu colegii vom lua o decizie politică, privind oportunitatea continuării demersul. Am văzut din hotărârea Guvernului costul la moţiune care a primit alocare de 130 de milioane.

Vom vedea şi parlamentarii care nu au votat pe ce funcţii şi liste se vor găsi, dacă ale PNL”, a declarat Marcel Ciolacu.

Curtea Constituţională a decis că nu există conflict juridic Guvern – Parlament pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de PSD în sesiunea extraordinară, dar care nu a fost dezbătută din lipsă de cvorum.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, doi membri ai CCR apreciind că solicitarea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.

Moţiunea nu a fost votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului din 31 august din lipsă de cvorum.