PSD a validat lista miniștrilor din Guvernul Ciucă. Rafila la Sănătate, Firea la Tineret și Familie

PSD a validat lista miniștrilor din Guvernul Ciucă. Rafila la Sănătate, Firea la Tineret și Familie

PSD a validat, luni, lista miniştrilor din Guvernul Ciucă, ce va fi depusă marţi în Parlament, a anunțat liderul social democraților, Marcel Ciolacu.

Un nume nou a apărut pe lista de miniştri ai Partidului Social Democrat. Este vorba despre Marius Humelnicu, senator PSD de Galaţi, care urmează să preia portofoliul de la Economie.

Iată lista finală a miniştrilor PSD:

  • Secretar general al Guvernului - nu s-a decis
  • Ministerul Finanţelor - Adrian Câciu
  • Ministerul Transporturilor - Sorin Grindeanu
  • Ministerul Muncii - Marius Budăi
  • Ministerul Sănătăţii - Alexandru Rafila
  • Ministerul Agriculturii - Adrian Chesnoiu
  • Ministerul Economiei - Marius Humelnicu
  • Ministerul Apărării - Vasile Dîncu
  • Ministerul Culturii - Lucian Romaşcanu
  • Ministerul Tineretului şi Familiei - Gabriela Firea
ADVERTISING

Ciolacu a precizat că le-a cerut colegilor din partid să aibă votul privind numirea vicepremierului PSD din Guvernul Nicolae Ciucă. El a precizat că astăzi va lua decizia şi cu siguranţă va fi un vicepremier cu portofoliu în Executiv.

Întrebat de ce nu a anunţat când a citit lista miniştrilor PSD şi funcţia ce vicepremier, Marcel Ciolacu a spus că în vechea coaliţie funcţiile de vicepremier au fost ocupate de către preşedinţii de partide, fără portofoliu, şi că, atunci când premier a fost Florin Cîţu de la PNL, vicepremierii fără portofoliu au fost de la USR şi UDMR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”De aceea mi-am permis să cer colegilor mei acest vot deoarece acea funcţie, dacă ar fi fost într-o normalitate ar fi revenit preşedintelui partidului dacă nu ar fi fost prim-ministru. Astăzi voi lua hotărârea. O să mă sfătuiesc cu colegii mei. Cu certitudine va fi un vicepremier cu portofoliu”, a spus preşedintele PSD.

Indecizia liderului PSD vine după ce prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, care va prelua Ministerul Familiei, a transmis luni că nu ar fi interesată de preluarea postului, ea dorindu-l pe cel de vicepremier fără portofoliu, au afirmat surse din conducerea social-democrată.

ADVERTISING

În urma negocierilor, social-democrații au fost de acord să renunțe la funcția de premier, pentru a putea în schimb să-și impună pachetul social, cu creșterile de pensii, alocații și salarii.

Pentru a face asta, PSD a obținut 9 ministere cheie, plus funcția de secretar general al Guvernului, care devine, în noua formulă, asimilată unui minister.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇