PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. UPDATE Citate din Bacovia și aplauze în plen (Video)

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Citate din Bacovia și aplauze în plen (Video)

PSD a depus, miercuri dimineața, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, iar la prânz textul a fost citit de liderul de grup al senatorilor social-democrați, Lucian Romașcanu.

Romșacanu a început remarcând că ”este prima oara în istoria democrației post-decembriste când la o moțiune de cenzură nu este prezent niciun membru al guvernului”. Însă i s-a atras atenția că greșește, în sală fiind prezent un ministru.

”Iată că-l aveți. Unul”, a insistat liderul PSD, continuând cu atacul la premierul Florin Cîțu, despre care a spus că e absent pentru că probabil își face campanie pentru șefia PNL.

ADVERTISING

După acest moment, Romașcanu a început să dea citire textului moțiunii, făcând trecerea cu două versuri din poezia ”Seară tristă” a lui George Bacovia: ”Prin fumul de țigări, ca-n nouri/ Gândeam la lumi ce nu există…”.

La finalul citirii, Romașcanu a fost aplaudat puternic de social-democrați.

Moțiunea este intitulată ”România eșuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu” și va fi dezbătută și votată cel mai probabil marți, în ședință de plen reunit.

Lucian Romașcanu la Parlament - 23.06.2021

Citirea moțiunii de cenzură intitulată "România EȘUATĂ. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîțu" de către senatorul Lucian N. Romascanu, liderul grupului #PSD din Senat, la Parlament

Publicată de Partidul Social Democrat pe Miercuri, 23 iunie 2021

Sorin Grindeanu: Românii au sărăcit, doar în mintea premierului o duc mai bine

La depunerea moțiunii a fost prezent prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu, care a și dat declarații de presă. În schimb, Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a lipsit.

ADVERTISING

”Am depus în urmă cu câteva minute moțiunea de cenzură (...) Guvernul actual este un dezastru pentru români și pentru firmele românești. PNRR-ul este un dezastru. Au fost înghețate pensiile, salariile, alocațiile.

În PNRR vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani foarte mulți pentru clientela lor politică. Românii au sărăcit în aceste luni. Doar în mintea premierului românii o duc mai bine”, a anunțat Grindeanu, la Parlament.

Social-democratul a spus că speră ca moțiunea de cenzură să treacă.

AUR votează moțiunea

Grindeanu a menționat că s-au purtat diverse negocieri în această perioadă, iar cei de la AUR vor vota și ei moțiunea de cenzură.

ADVERTISING

Conform lui Grindeanu, ar urma să voteze pentru moțiune și parlamentari din grupul minorităților. În schimb, el a refuzat să intre în amănunte întrebat dacă moțiunea va fi votată și de liberali.

Întrebat ce șanse sunt ca Guvernul să pice în acest caz, Grindeanu s-a mulțumit să-l citeze pe Ciolacu: ”50-50”.

Jurnaliștii au vrut să știe dacă PSD va depune moțiune și după vacanța parlamentară, în cazul în care aceasta nu trece, dar social-democratul nu a dat un răspuns clar: ”Ar fi bine ca această aventură să se încheie acum”.

Întrebat dacă vor forma majoritate cu AUR în cazul în care moțiunea trece, Grindeanu a spus că nu, singurele două opțiuni fiind un guvern PSD, cu premier PSD, chiar dacă minoritar sau alegeri anticipate.

Grindeanu, Simonis, Romaşcanu la Parlament – 23.06.2021

Declaraţii de presă susţinute de Prim-vicepreședintele #PSD, Sorin Grindeanu, Alfred Simonis, liderul Grupului #PSD din Camera Deputaților şi Lucian N. Romascanu, liderul Grupului #PSD din Senat, la Parlament

Publicată de Partidul Social Democrat pe Marţi, 22 iunie 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇