Protest la Iași pentru Autostrada Moldovei, în timpul serbărilor de Ziua Unirii. Chirică a fost stropit cu iaurt (Video)

Protest la Iași pentru Autostrada Moldovei, în timpul serbărilor de Ziua Unirii. Chirică a fost stropit cu iaurt (Video)

Câteva zeci de ieşeni protestează la Iaşi, având bannere şi pancarte cu mesaje pro-autostradă, acţiunea desfăşurându-se în Piaţa Unirii, unde au avut loc manifestările oficiale dedicate Unirii Principatelor Române.

Acţiunea a fost iniţiată de către asociaţia ”Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

Participanţii la protest au purtat pancarte şi bannere pe care scria, printre altele, ”Legaţi Moldova de Europa. Finanţaţi A8”, ”Opriţi şpăgile şi corupţia. Avem nevoie de A8”, ”PSD + PNL = 13 ani de SF-uri mincinoase” şi ”Vreţi votul nostru? Finanţaţi A8”.  

ADVERTISING

”Din păcate, acest proiect este în continuare în plan secundar pentru cei din CNAIR. Noul termen anunţat de către CNAIR pentru comunicarea câştigătorului licitaţiei studiului de fezabilitate pe acest tronson a fost stabilit iniţial la 11 ianuarie, apoi la 23 ianuarie, iar acum am aflat că l-au dus în prima decadă a lunii februarie.

Cam asta este atitudinea faţă de acest proiect. Orice întârziere va afecta ireversibil finalizarea acestui proiect până în 2030, conform Master Planului General de Transport. Mesajul nostru este foarte clar: Autostrada Unirii trebuie finanţată urgent. Nu mai acceptăm amânări şi tot felul de justificări”, a declarat vicepreşedintele asociaţiei ”Împreună pentru A8”, Cătălin Urtoi.    

ADVERTISING

Chirică nu depune plângere penală: Nu am intoleranţă la lactoză

Pe parcurs lucrurile s-au încins și Mihai Chirică a fost huiduit. Un protestatar a aruncat către primar un iaurt, stropindu-l pe haine și pe față.

mihai-chirica-stropit-iaurt-1
Foto: Inquam Photos/Liviu Chirica

Chirica s-a retras în Hotelul Traian pentru a se spăla pe faţă, dar şi pentru a-şi curăţa haina. În acelaşi timp, protestatarul a fost ridicat de forţele de ordine pentru a fi legitimat.  

barbat-stropit-mihai-chirica
Foto: Inquam Photos/Liviu Chirica

Ulterior, Mihai Chirica a declarat jurnaliştilor că nu va depune plângere împotriva persoanei care l-a stropit. Edilul crede că politicienii trebuie să fie atenţi la ceea ce fac, pentru că s-au acumulat multe frustrări în societate în ultimii 30 de ani.  

mihai-chirica-stropit-iaurt-steaguri
Foto: Inquam Photos/Liviu Chirica

"Nu am intoleranţă la lactoză. Mă bucur că era un produs românesc. Omul şi-a vărsat năduful pe mine", a afirmat edilul Mihai Chirica.

Posted by BZI on Sunday, January 24, 2021

Ziua Unirii, în condiții de pandemie

Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită duminică la Iași fără discursuri, paradă și fără Hora Unirii, fără discursurile politicienilor şi fără tradiţionala horă a Unirii, pe fondul pandemiei de coronavirus.  

ADVERTISING

Ceremoniile din Piaţa Unirii din Iaşi au debutat prin depunerea la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii a unor coroane şi jerbe de flori din partea partidelor politice, asociaţiilor şi altor organizaţii civice.

A fost oficiată și o slujbă religioasă, ceremonial la care au luat parte ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi PS Iosif Păuleţ, Episcopul Diecezei Romano – Catolice de Iaşi.   

Manifestările oficiale organizate la Iaşi de Ziua Unirii adunau în centrul oraşului în fiecare an mii de oameni. Anul trecut la manifestări a fost prezent şi preşedintele României, Klaus Iohannis. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇