Parlamentul a decis să nu facă anchetă privind raportările din pandemie - UPDATE PSD protestase la ușa lui Orban: Nu ascundeţi morţii! (Video)

Parlamentul a decis să nu facă anchetă privind raportările din pandemie - <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> PSD protestase la ușa lui Orban: Nu ascundeţi morţii! (Video)

Mai mulţi parlamentari social-democraţi s-au strâns în faţa biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor Ludovic Orban cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Nu ascundeţi morţii”, „Vinovaţii să plătească”, „Spuneţi adevărul”.

Ei au solicitat partidelor din coaliţia de guvernare să voteze pentru înfiinţarea comisiei de anchetă privind datele raportate în perioada pandemiei.

UPDATE 19:00 - Supus la vot în plenul reunit, proiectul de hotărâre a fost respins în ansamblul său cu 156 de voturi pentru și 230 împotrivă. Au fost zero abţineri şi nouă parlamentari nu au votat.

ADVERTISING

PSD a făcut protest la ușa lui Orban: Coaliția vrea ascunderea mizeriei sub preş

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, precizase anterior că PSD are informaţii că PNL, USR PLUS şi UDMR vor să respingă în plenul reunit de marţi înfiinţarea acestei comisii de anchetă, ceea ce înseamnă că cei din coaliţie vor doar „ascunderea mizeriei sub preş”.

„Suntem în faţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Ludovic Orban, la mai puţin de o oră de plenul reunit în care se va vota constituirea comisiei de anchetă cu privire la verificarea cifrelor, numărului de raportări de infectări, dar şi a deceselor. Şi fostul, dar şi actualul ministru al Sănătăţii au declarat că există probleme cu aceste calcule şi există nişte chestiuni care nu sunt corelate.

ADVERTISING

Avem chiar o declaraţie cutremurătoare a domnului Vlad Voiculescu, pe vremea când eram ministru al Sănătăţii, care ne spunea că la un singur spital din Bucureşti sunt raportate 500 de decese în minus. Noi nu spunem că e adevărat ce spune fostul ministru Voiculescu sau doamna ministru Ioana Mihăilă.

Cert este că, din informaţiile pe care le avem, PNL-USR-UDMR doresc să respingă constituirea aceste comisii de anchetă, ceea ce este inexplicabil şi este şocant”, a declarat Alfred Simonis, marţi,  la Parlament. 

ADVERTISING

El a mai spus că în orice stat civilizat, dacă existau astfel de informaţii, atunci autorităţile s-ar fi autosesizat şi Guvernul ar fi demisionat.

„În orice ţară civilizată, după aceste declaraţii ale unui fost ministru şi actualului ministru, organele abilitate s-ar fi autosesizat şi am fi avut suspecţi în dosare grele şi probabil că am fi avut şi demiterea sau demisia Guvernului de îndată, pentru că este foarte grav dacă se confirmă aceste afirmaţii.

Noi, văzând că nu se autosesizează nimeni, am făcut acest demers, împreună cu colegii de la Senat, şi anume am solicitat constituirea unei comisii de anchetă din care fac parte toate partidele politice parlamentare – şi PNL, şi USR şi UDMR şi minorităţile naţionale. Şi cei de la AUR, evident împreună cu cei de la PSD, nu ne dorim decât să aflăm adevărul.

Dacă se confirmă informaţiile şi în cazul în care coaliţia de guvernare nu doreşte să fie înfiinţată această comisie, înseamnă că nu vrea decât ascunderea unor informaţii importante, ascunderea mizeriei sub preş, până la urmă.

Într-o perioadă în care autorităţile au nevoie de o încredere majoră din partea populaţiei, o astfel de acţiune de respingere a unei astfel de comisii nu face decât să sporească lipsa de încredere în autorităţi”, a completat Simonis.

PSD cere parlamentarilor Puterii sa voteze pentru înființarea comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie

PSD cere parlamentarilor Puterii sa voteze pentru înființarea comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie

Publicată de Partidul Social Democrat pe Marţi, 11 mai 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇