Proiectele de lege vor putea fi depuse şi online, la Senat. Gorghiu: Trecem la normalitate!

Proiectele de lege vor putea fi depuse şi online, la Senat. Gorghiu: Trecem la normalitate!

Propunerile legislative ale parlamentarilor, proiectele de lege ale Guvernului, întrebările şi interpelările senatorilor vor putea fi depuse şi în format online, potrivit unui proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Regulamentului Camerei superioare a Parlamentului, care urmează să fie discutat, luni, în plen.

„Prin votul care va fi dat astăzi, Senatul îşi asigură trecerea ireversibilă la un mediu de lucru normal pentru secolul în care ne aflăm, chiar dacă se întâmplă abia la aproape 20 de ani de la intrarea în vigoare a Legii 455/2001 privind semnătura electronică”, a afirmat senatorul PNL Alina Gorghiu, care a iniţiat proiectul.

Dragilor, am reușit!!! Digitalizăm Senatul! Nici prin cap nu mi-ar fi trecut că inițiativa mea, semnată de colegii din…

Posted by Alina Gorghiu on Monday, February 22, 2021

Aplicaţia pentru Gestionarea Înregistrării Proiectelor Legislative

Documentele vor putea fi depuse prin intermediul unei aplicaţii electronice: AGIPL – Aplicaţia pentru Gestionarea Înregistrării Proiectelor Legislative.

„Rezultatul nu va fi altul decât eficientizarea. Prin acest demers am dorit să mă asigur că Senatul va deveni o instituţie modernă care funcţionează normal, transparent şi care valorifică la maximum tehnologiile digitale”, a adăugat Gorghiu, vicepreşedinte al forului legislativ.

Ea şi-a exprimat speranţa ca Senatul să fie un exemplu pentru administraţia publică, în general, şi toate instituţiile statului să declare cât mai repede capitolul digitalizare obiectiv realizat.

Potrivit Alinei Gorghiu, proiectul va fi susţinut în plen de senatorii PNL, UDMR, USR PLUS şi AUR.

„Mesajul nostru pentru românii e clar: reparăm ce a stricat PSD, digitalizăm, trecem la normalitate!”, a transmis ea.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖