Profil de prezidențiabil? Ciucă vorbește despre copilărie, familie, mâncarea preferată și concedii

Profil de prezidențiabil? Ciucă vorbește despre copilărie, familie, mâncarea preferată și concedii

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, de obicei foarte rezervat în a vorbi în general, dar de-a dreptul secretos cu informații personale, a făcut sâmbătă, la Digi24, un adevărat tur de forță prin viața sa, de la copilărie până în prezent, trecând prin relații de familie, mâncarea preferată sau felul în care își petrece vacanțele. Schimbarea radicală ar putea avea legătură cu o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor, care se poate subînțelege din declarațiile făcute în urmă cu două zile, când liberalii au decis că vor merge singuri în alegerile din 2024, nu în tandem cu PSD.

Iată câteva dintre „dezvăluirile” făcute de șeful PNL.

Cel mai greu moment

”Cel mai greu moment din viaţa mea am crezut că a fost când mi s-a prăpădit primul bunic, dar cel mai greu şi mai greu a fost când s-a părpădit tata”, a spus Ciucă. Preşedintele PNL a mărturisit că îi este foarte dor de tatăl său. 

ADVERTISING

Despre ce îl împresionează foarte mult, Ciucă a spus că îl împresionează foarte mult tragedia oamenilor şi a copiilor care au potenţial şi nu îşi pot îndeplini visurile din cauza lipsurilor financiare. 

Despre ce îi lipseşte în viaţă, Ciucă a spus că va vorbi mereu despre fericirea din familie şi atâta vreme cât va fi acolo, nu îi lipseşte nimic. 

Despre sfaturile pe care le-a primit de la părinţi, Nicolae Ciucă a afirmat că tatăl său îi spunea: „Faci ce vrei tu, dar să nu uiţi să fii om şi să faci bine în viaţă”. 

Despre soţia sa, Nicolae Ciucă a spus că a cunoscut-o când era în liceul militar în anul 1983, pe 8 octombrie, când a fost un spectacol la sala Polivalentă din Craiova.

”Atunci la spectacolul acela, în drum, după terminarea spectacolului, în drum spre liceu ne-am cunoscut”, a povestit Ciucă, arătând că el a fost cel care a făcut primul pas. Preşedintele PNL a mai afirmat că s-au căsătorit după 5 ani, iar anul acesta au sărbătorit 35 de ani de căsnicie şi 40 de ani de când s-au cunoscut. El a spus că îi ia flori soţiei, pentru că le plac florile amândurora, şi în casă şi în curte. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Despre fiul său, Ciucă a afirmat că din păcate meseria nu i-a permis să fie alături de el atât cât şi-ar fi dorit. ”Am lipsit în cele mai importante momente ale vieţii lui, în sensul că nu eram acasă când a plecat în clasa întâi, nu eram acasă când a dat examenul de capacitate şi examenul la colegiul. (..) În schimb am căutat să compensez prin calitatea timpului pe care l-am petrecut împreună”, a afirmat Ciucă, adăugând că nu i-a reproşat niciodată acest lucru.

Nicolae Ciucă a vorbit şi despre nepoatele sale, de 3 ani şi 9 luni şi 7 luni şi a arătat că celei mari îi refuză un singur lucru, şi anume accesul la tabletă, telefon. ”În rest, când sunt cu ele sunt ca un copil. (..) Ce zice îi fac. Liderul PNL a mai spus că nepoatele îl strigă: ”Bunelul!”. 

”Soţiei îi zice pe nume, când îmi zice bunelul îmi dau seama că sunt singurul respectat în familie”, a glumit Ciucă.  

ADVERTISING

Mâncarea preferată

Nicolae Ciucă mai spus că găteşte şi atunci când doreşte să îşi surprindă soţia o face cu mare pasiune. ”Îmi place să gătesc, gătesc simplu. Saramura de pui, o reţetă pe care am învăţat-o din familie”, a spus Ciucă, precizând că nu este doar puiul gătit pe grătar.

”În Oltenia este cu mai multă zeamă, totul se pune pe grătar, roșiile, ardeiul, usturoiul se pune la un moment dat. Este o reţetă aparte”, a precizat Ciucă, arătând că este un fel de mâncare de familie.

Întrebat despre mâncarea copilăriei, Ciucă a spus că îşi aminteşte sarmalele, supa de roşii, iar şniţelele şi checul făceau parte din mâncărurile pe care i le trimiteau pachet când era la şcoala militară.

Liderul liberal a mai povestit că acasă grădinăreşte şi că are câţiva metri pătraţi unde cultivă ceea ce îi trebuie unei familii pentru vară şi toamnă, roşii, ardei gras, capia, gogoşari, busuioc, cimbru, castraveţi şi a precizat că este o chestiune de relaxare, uneori ieşind în grădină inclusiv seara.

Despre copilărie, Ciucă a povestit că joaca preferată, în vacanţă la ţară, era fotbalul, pe câmp.

”Îmi plăcea să joc, să alerg, făceam plimbări cu bicicleta”, a spus el, adăugând că nu ar da pe nimic copilăria de la ţară.

Nicio vacanță în străinătate

”Nu am fost niciodată în vacanţă în strâinătate, în concediu, în city-break şi le spun tuturor, pentru că nu ştiu dacă ne ajunge o viaţă să descoperim România, frumuseţile României. Mai avem încă multe de văzut”, a mai spus Ciucă. 

El a mărturisit că ar recomanda staţiunile montane care sunt colosale sau locurile unde se face agreoturism, în Maramureş, Suceava, Ţara Oaşului, în Deltă. 

De Crăciun va merge în Bucovina, după ce a fost în vară la Gura Humorului, la Mănăstire la Suceava şi le-a plăcut atât de mult la pensiunea unde au stat, încât i-au rugat pe proprietari să îi găzduiască şi de sărbători.  

Cele mai frumoase vacanţe le-a petrecut după ce s-a întors din misiuni, în iarna din 2003, la Sinaia, şi a doua la mare, la Venus, în 2004. 

Cea mai mică notă

Preşedintele PNL a povestit că în şcoală cea mai mică a luat-o la materia Rezistenţa Materialelor. Liceul Militar era de matematică-fizică şi aveau şi această materie. ”Cred că am luat un 4 mare”.

În ce privește cariera de militar, motivul pentru care a ales-o a fost că a trăit în copilărie într-un cartier de militari. ”Zicea mama că toată ziua mă căuta printre militari”, a afirmat el, arătând că după ce s-a înfiinţat Liceul Militar în Craiova îi vedea pe elevii îmbrăcaţi în uniformă şi i-a plăcut. Se întâlneşte în fiecare an cu colegii din liceu. 

Merge pe jos, lumea îl oprește

”De regulă, merg pe jos foarte mult. Dacă este să mă deplasez de oriunde, de la Parlament, îmi place să merg pe jos”, a mai spus Ciucă, adăugând că lumea îl opreşte pe stradă, se salută şi unii îi mai spun ce păsuri au, alţii îi reproşează.

”La mine acasă, foarte rar mă duc cu maşina, şi la biserică. Nu am niciun fel de reţinere”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Despre SPP, el a spus: ”Când se vede, când nu se vede”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇