Primele tensiuni în noul guvern. Liberalii îl acuză pe Ciolacu că nu le numește omul la șefia SGG UPDATE

Primele tensiuni în noul guvern. Liberalii îl acuză pe Ciolacu că nu le numește omul la șefia SGG <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Noul guvern, format de această dată doar din PNL și PSD, după plecarea UDMR de la guvernare, a fost instalat de doar câteva zile, dar au apărut deja primele tensiuni.

Liberalii îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu că refuză să îl numească pe Mircea Abrudean în funcția de secretar general al guvernului.

Deputatul PNL Pavel Popescu spune că acest refuz reprezintă o încălcare gravă a protocolului dintre partidele aflate la guvernare.

Liberalul i-a dat un ultimatum lui Marcel Ciolacu, afirmând că așteaptă semnătura luni dimineață, „la prima oră”.

ADVERTISING

”Refuzul PSD de a-l numi pe colegul nostru, Mircea Abrudean, în poziția de Secretar General al Guvernului, reprezintă o încălcare gravă a protocolului dintre partidele noastre.

În condițiile în care un ministru falimentar ca dl Câciu a putut fi “reciclat” în portofoliul Fondurilor Europene după ce a îngropat Finanțele României, Mircea Abrudean, un profesionist, trebuie numit urgent în funcția de Secretar General al acestui guvern.

Domnule PM Marcel Ciolacu, așteptăm semnătura dumneavoastră mâine dimineață, la prima oră. Gentlemanii își țin mereu cuvântul, chiar și în politică”, a scris Pavel Popescu pe Facebook.

ADVERTISING

UPDATE: Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, se întâlneşte luni cu premierul Marcel Ciolacu la ora 15.00. Ciucă a confirmat la finalul şedinţei conducerii PNL cu miniştrii liberali din Executivul Ciolacu că va exista o discuţie privind numirea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului.

Refuzul PSD de a-l numi pe colegul nostru, Mircea Abrudean, în poziția de Secretar General al Guvernului, reprezintă o...

Publicată de Pavel Popescu pe Duminică, 18 iunie 2023

Rareş Bogdan: Mircea Abrudean este susţinut de PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, după şedinţa conducerii PNL, că în momentul acesta Mircea Abrudean este susţinut de PNL ca secretar general al Guvernului, pentru că vine din cea mai puternică organizaţie, organizaţia Cluj, şi are susţinerea întregului Birou Politic Naţional, unde a fost validat prin vot.

ADVERTISING

”În momentul ăsta, Mircea Abrudean este susţinut de PNL ca secretar general al Guvernului. Vine din cea mai puternică organizaţie a noastră, organizaţia Cluj, are susţinerea întregii filiale Cluj dar şi a întregului BPN, a fost validat, votat” a spus Rareş Bogdan la sediul PNL, citat de News.ro.

”Considerăm că atât timp cât a fost un excepţional cancelar al prim-ministrului Nicolae Ciucă, atât timp cât a fost un foarte bun prefect în plină pandemie în Cluj şi secretar general adjunct al guvernului în mandatele lui Orban şi Cîţu nu există niciun motiv (să nu fie numit SG- n.r.), mai ales că între timp are cel mai înalt nivel de clasificare din partea NATO, deci este unul dintre puţinii deţinători de clasificare a informaţii NATO din România”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Miniștrii Guvernului Marcel Ciolacu au depus jurământul joi, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Ceremonia de la Cotroceni a avut loc după ce guvernul PSD-PNL a primit votul de învestitură în Parlament. 290 parlamentari au votat pentru și 95 au votat împotrivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇