Primele imagini cu Iohannis și soția, din vizita în Coreea de Sud, unde a zburat tot cu avionul de lux

Primele imagini cu Iohannis și soția, din vizita în Coreea de Sud, unde a zburat tot cu avionul de lux

Klaus Iohannis şi soţia şi-au început excursia oficială în Coreea de Sud, cu o vizită la cimitir.

Şeful statului stă trei zile în Coreea de Sud şi a ajuns acolo cu același avion privat, de lux, închiriat de la Global Jet, cu care a mai zburat în 2023 în Emiratele Arabe Unite, dar și în „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal, scrie Boarding Pass.

Avionul este foarte spațios, dotat cu cabină de duș și cu scaune și canapele ce se pot transforma în paturi. Are o autonomie crescută și a permis zborul fără escală de la Sibiu la Seul, în 10 ore și 15 minute.

📰 PE SCURT: președintele României și-a început călătoria în Coreea de Sud.Avionul cu care zboară a decolat de la...

Publicată de BoardingPass pe Duminică, 21 aprilie 2024

Iohannis, imagini din Coreea

Carmen Iohannis cimitir Coreea
Foto: Administraţia Prezidenţială

Luni, şeful statului a depus o coroană de flori la Cimitirul Naţional din Seul.

Locul este dedicat celor care şi-au dat viaţa pentru ţară.

Iohannis și soția la DMZ, Coreea de Sud
Foto: Administraţia Prezidenţială

Ulterior, Klaus Iohannis şi soţia au vizitat şi Zona Demilitarizată (DMZ).

Iohannis si Carmen în Zona Demilitarizată Coreea
Foto: Administraţia Prezidenţială

"Astăzi am vizitat și Zona Demilitarizată și am primit un briefing de la comandantul UNC/CFC/USFK, generalul Paul LaCamera, despre provocările de securitate", a scris preşedintele pe X.

Cine l-a însoţit şi ce mai face Iohannis în Coreea de Sud

Din delegaţia care îl însoţeşte la Seoul fac parte şi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Cu prilejul vizitei, va fi adoptată la cel mai înalt nivel "Declaraţia Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România - Republica Coreea", un document care va stabili direcţiile principale de cooperare vizate de ambele părţi pentru următorii 10 ani.

Marţi, Klaus Iohannis va fi primit de omologul său, Yoon Suk Yeol, cu care va vorbi despre intensificarea comerţului şi a investiţiilor în domeniul energiei verzi şi nucleare, al noilor tehnologii, IT&C, al mediului şi gestionării schimbărilor climatice, în cel al infrastructurii, al sănătăţii, al educaţiei, transmite Administraţia Prezidenţială.

ADVERTISING

Anul trecut, Iohannis a cheltuit peste 8 milioane de euro pe 34 de deplasări externe, în țări precum Japonia, Emiratele Arabe Unite, Chile, Brazilia, Argentina și state din Africa, potrivit Administrației Prezidențiale, care nu a prezentat defalcat costurile pentru fiecare zbor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇