Cine mai candidează la șefia USR: Unul dintre puținii învingători la locale și activistul Radu Hossu

Cine mai candidează la șefia USR: Unul dintre puținii învingători la locale și activistul Radu Hossu

După Dominic Fritz, se mai anunţă doi potenţiali candidaţi la şefia USR. Este vorba despre primarul Bacăului, Lucian Viziteu, care a câştigat la alegerile de duminică un nou mandat, şi activistul Radu Hossu.

Viziteu este în discuţii cu colegii din partid şi nu exclude să îşi asume şi o candidatură la şefia USR.

”Cred că au existat greşeli mari în a lăsa să plece o serie de oameni valoroşi, pe care îi putem recupera, doi, cred că nu am comunicat suficient ca să transmitem cu adevărat electoratului de dreapta că suntem un partid de dreapta.

ADVERTISING

Nu e de ajuns să spunem asta, trebuie să şi facem acţiunile care să reflecte această orientare. Eu cred că există în continuare un potenţial semnificativ pentru USR să crească”, a spus Lucian Viziteu, miercuri, la Prima News.

Întrebat dacă va candida la şefia USR, el a precizat că scopul său este ca în toamnă să aibă un partid.

”Sunt în discuţii cu toţi colegii şi cu filiala pe care am clădit-o şi, dacă nu găsesc altă variantă, nu exclud să îmi asum şi o candidatură”, a completat el.

Viziteu a mai afirmat că ”a comunicat de ieri în partid că nu vede o variantă serioasă decât de un candidat care îşi asumă şi şefia partidului, şi candidatura la preşedinţia României”.

ADVERTISING

Pe de altă parte, de dimineaţă, activistul Radu Hossu şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia USR.

”Candidez pentru preşedinţia partidului USR! La început am criticat din interior când am văzut că partidul o ia pe răgălie. Când am văzut că sunt ignorat sau persiflat, am făcut-o în public, sperând că voi trage un semnal de alarmă care-i va trezit pe cei îmbătaţi de putere.

Apoi, sperând că poate greşesc eu, am încercat să fiu mai moderat. Însă rezultatele naţionale de la europarlamentare (căci despre ele vorbesc), pur şi simplu m-au convins că pentru a reuşi o schimbare, trebuie să intru în ringul de luptă”, a scris Radu Hossu pe Facebook.

ADVERTISING

El arată că ”USR s-a născut din nebunia frumoasă a unor simpli cetăţeni care s-au luat de gât cu un sistem putred ce călca în picioare orice regulă de bun simţ şi respect pentru lege”.

Congres rapid după dezastrul de la alegeri

După ce a obţinut un rezultat dezastruos în alegerile europarlamentare, iar la locale a pierdut mulţi primari în funcţie, şeful USR, Cătălin Drulă, a anunţat că va convoca alegeri pentru funcţia sa.

El va demisiona din funcţia de preşedinte al partidului, pe care o deţine de aproape doi ani, deşi spune că nu a primit niciun mesaj din teritoriu prin care i se cere asta.

Ca posibil succesor, Drulă a sugerat că l-ar vedea pe Dominic Fritz, care a câştigat detaşat Primăria Timişoara. Imediat, Fritz a anunţat că îşi asumă o candidatură pentru preşedinţia USR la următorul congres al formaţiunii.

USR va avea congres pe 29 iunie şi până atunci are loc un proces de votare online.

Noul președintele al USR va fi ales prin votul tuturor membrilor.

Iată calendarul alegerilor interne


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇