Rezultate alegeri Brașov: USR cere renumărarea voturilor, după probleme raportate în 19 secții

Rezultate alegeri Brașov: USR cere renumărarea voturilor, după probleme raportate în 19 secții

Reprezentanţii USR Braşov cer renumărarea voturilor pentru Primăria şi pentru Consiliul Local Braşov, în urma nenumăratelor sesizări făcute de reprezentanţii din secţii şi de candidaţii care au supravegheat numărarea voturilor.

George Scripcaru, primar al Brașovului în perioada 2004 – 2020, a câștigat un nou mandat, după ce l-a învins pe primarul în funcție, Allen Coliban, la alegerile de duminică.

ADVERTISING

Sesizările atrag atenţia că modalitatea de numărare a voturilor în multe secţii a prezentat abateri de la procedura legală, buletinele nefiind desfăcute şi împărţite de către preşedinte şi trecând prin mai multe mâini înainte de a fi sortate.

De asemenea, au existat secţii în care cheile de control au arătat erori, cazurile fiind rezolvate fără clarificare cu membrii comisiei.

În plus, au existat numeroase sesizări privind prezenţa pe listele de alegători a unor persoane decedate.

Contestaţiile formulate descriu încălcări ale procedurilor legale:

ADVERTISING
  • nerespectarea modului de deschidere şi prezentare a buletinelor de vot,
  • supravegherea insuficientă a procesului de votare
  • nereguli în numărarea voturilor

Astfel de probleme au fost raportate în 19 secţii de vot.

„Solicităm intervenţia promptă a autorităţilor electorale pentru a ne asigura că rezultatele alegerilor reflectă cu fidelitate voinţa electoratului din municipiul Braşov, respectând principiile de bază ale democraţiei şi drepturilor constituţionale ale cetăţenilor de a alege. Vom apela la toate mijloacele legale pentru a elucida toate neregulile”, a declarat Irineu Darău, preşedintele filialei judeţene USR Braşov.

ADVERTISING

Contestaţiile depuse au fost însoţite de capturi de ecran şi înregistrări video care susţin neregulile menţionate.

USR Braşov solicită autorităţilor responsabile să analizeze înregistrările video din secţiile de vot amintite pentru a verifica neregulile raportate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇