Primarul ales al Slatinei vorbește despre „caracatița” din oraș: Familii întregi angajate în instituții publice

Primarul ales al Slatinei vorbește despre „caracatița” din oraș: Familii întregi angajate în instituții publice

Primarul ales al municipiului Slatina, Mario De Mezzo, susține că la Slatina funcţionează „una dintre cele mai mari caracatiţe din ţară ale Partidului Social Democrat”. El dă exemple de membri ai familiilor unor politicieni de la PSD, începând cu primarul în funcţie al oraşului, care au fost angajaţi pe posturi publice. De asemenea, povestește despre cum sunt folosite companiile publice în interes personal de acuali membri ai administrației locale.

„Ne-am luptat cu una dintre cele mai mari caracatiţe din ţară ale Partidului Social Democrat. În Slatina este cu atât mai rău, Slatina a fost, sau mai este încă trei luni de zile, în mâna unei caracatiţe care merge extrem de adânc în pământ, iar unul dintre mesajele constante pe care oamenii acum mi le spun, când se întâlnesc cu mine pe stradă, este: vă rugăm, faceţi curăţenie în Primărie şi în oraş!.

ADVERTISING

Şi am să vă dau un simplu exemplu: Emil Moţ, primarul municipiului Slatina. Socrul lui Emil Moţ, marele şef de la Compania de apă Olt, compania Primăriei cu 75%, face şi desface toate jocurile şi toate învârtelile din CAO (Compania de apă – n.r.) care are nişte bugete uriaşe. Soţia lui Emil Moţ, mare şefă la DGASPC, tot la stat, cumnatul lui Emil Moț, şef la Poliţia municipiului. Este un simplu exemplu de caracatiţă. Poate continua”, a afirmat Mario De Mezzo în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima Tv.

Primarul ales mai spune că la Compania de apă Olt sunt 500 de angajaţi, dintre care doar 22 sunt membri ai echipei de intervenţie.  

Acesta susţine și că în Primăria Slatina sunt frecvente situaţiile în care oameni din conducerea Primăriei au rude angajate în instituţii publice din subordinea administraţiei locale.

De Mezzo a mai dat ca exemplu compania locală de transport din Slatina, condusă de un consilier local, care a angajat în nici jumătate de an opt rude ale directorului. 

ADVERTISING

„Oamenii profesionişti, oneşti, care duc Primăria în spate, vor rămâne în Primăria Municipiului Slatina. Dar oamenii angajaţi exclusiv pe criterii politice, care împing aerul dintr-un birou în altul, care doar se prefac că muncesc, aceştia ar fi bine să plece până ajung eu în Primărie, pentru că va urma o restructurare bazată de performanţă, meritocraţie şi competenţă”, spune primarul ales al Slatinei, citat de News.ro.

Reamintim că miercuri, primarul în funcţie al municipiului Slatina, Emil Moţ, a anunţat, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Slatina, că va demisiona atât din calitatea de primar cât şi din partid, motivând că a luat această decizie "pentru a stopa presiunile constante ale PNL" și a facilita o tranziție administrativă lină.

Emil-Mot-1
Foto: Facebook Emil Moț

Emil Moţ nu a precizat când va demisiona din funcţia de primar al municipiului Slatina, nici când va renunţa la calitatea de membru al PSD, însă menţionează că la finalizarea etapelor procedurale, liberalii pot să numească viceprimarii municipiului şi să îl desemneze pe unul dintre ei pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de primar. El susține că vor demisiona şi ce doi viceprimari social - democraţi, Gigi Vîlceleanu şi Alexandru Berechet. Emil Moț se află la al doilea mandat de primar în Slatina și a candidat pentru al treilea, dar nu a mai fost ales.

ADVERTISING

În replică, primarul ales al municipiului Slatina, liberalul Mario De Mezzo, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care primarul în funcţie al Slatinei, Emil Moţ (PSD) şi cei doi viceprimari vor demisiona înainte de încheierea mandatului, aşa cum au anunţat, o echipă liberală va asigura tranziţia până la investirea sa în funcţie şi va face un audit atât financiar, cât şi privind resursele umane şi procesele juridice.

Unul dintre viceprimari a chemat acasă o companie municipală să îi facă curăţenie

Mario De Mezzo a mai povestit că, după ce PSD a pierdut alegerile locale, unul dintre viceprimarii oraşului a chemat la el acasă, într-o comună de lângă municipiu, utilaje şi oameni ai unei companii municipale să îi facă curăţenie în curte.

„Partea cea mai ciudată pentru mine este că ei se poartă în continuare ca nişte vătafi pe moşie. Sâmbătă, în urmă cu o săptămână, unul dintre viceprimari a chemat la el acasă, la o comună lângă Slatina, Compania municipală de Dezvoltare Urbană să-i facă curăţenie în curte.

Şi Compania de dezvoltare urbană a venit cu o autoutilitară şi cu utilaje şi i-a făcut, cu oamenii companiei, într-o zi de sâmbătă, curăţenie în curte. Îl am filmat. Domnul viceprimar la bustul gol cu angajaţii de la dezvoltare urbană îşi curăţa casa cu utilajele şi echipamentele companiei.

Decenţa mea mi-ar fi spus că dacă am pierdut alegerile măcar nu mai fac ilegalităţi din astea care pot fi demonstrate foarte uşor”, a afirmat Mario De Mezzo.

El a dat asigurări că va discuta acest subiect atunci când va prelua mandatul de primar. 

„Vă asigur că va fi una dintre primele discuţii pe care le voi avea când voi deveni primar. Îl voi ruga pe directorul companiei municipale să vină la mine, îi voi arăta imaginile şi îl voi întreba în ce calitate utilajele, maşina şi oamenii Companiei de dezvoltare urbană au muncit în curtea viceprimarului, în ce calitate? Ce se întâmplă cu acele costuri? Sâmbătă, oamenii pot face ce vor ei cu timpul lor, dar nu cu utilajele companiei municipale”, spune liberalul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇