Primarii marilor orașe au ieșit mulțumiți de la întâlnirea cu premierul Cîţu. Ce decizii s-au luat

Primarii marilor orașe au ieșit mulțumiți de la întâlnirea cu premierul Cîţu. Ce decizii s-au luat

Primarii marilor orașe s-au declarat mulțumiți la ieșirea de la întâlnirea cu premierul Florin Cițu, programată în contextul pregătirii proiectului de buget pentru anul 2021 şi al solicitărilor administraţiilor locale pentru finanţarea programelor ce trebuie derulate în 2021.

Emil Boc, primarul din Cluj Napoca, a anunțat că s-a ajuns la o soluție bună în privința asistenței sociale.

"Noi am solicitat ca 100% din aceste cheltuieli cu asistența socială să fie de la bugetul de stat. S-a convenit ca 90% să vină de la administrația de stat, 10% de la administrația locală.

ADVERTISING

Și cu implicarea administrațiilor locale în comisiile care decid aceste drepturi de asistență socială, pentru că noi doar plătim, dar nu avem niciun fel de cuvânt de spus în conferirea acestor drepturi, pentru a fi sigur că primesc doar aceia care trebuie asistență socială, nu alții care nu ar trebui să beneficieze de drepturi", a declarat Emil Boc.

Primarii au mai vorbit cu premierul despre tema zonelor metropolitane. Emil Boc a susținut că i-au transmis premierului că trebuie să fie promovată în Parlament o lege a zonelor metropolitane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, primarii au mai convenit cu șeful Guvernului să le fie returnate fondurile cheltuite din cauza pandemiei.

"Avem 240 de milioane de euro cheltuiţi în 2020 pe ceea ce înseamnă pandemie, am primit 40 de milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că, în continuare, din fonduri europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de către administraţia locală.

Aici, prim-ministrul a fost deschis să continue procesul de rambursare a acestor cheltuieli - pe care, repet, administraţiile din municipiile mari le-au efectuat - anul acesta", a spus Emil Boc.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇