Preşedinta Camerei Reprezentanţilor cere destituirea imediată a lui Donald Trump

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor cere destituirea imediată a lui Donald Trump

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi cere imperativ înlăturarea imediată din funcţie a preşedintelui Donald Trump, în baza amendamentului 25 din Constituţia Statelor Unite.

”Ieri, preşedintele Statelor Unite a instigat la o insurecţie armată împotriva Americii”, a declarat Pelosi reporterilor la Capitoliu, adăugând că Trump a comis un ”act de răzvrătire”, transmite Reuters.

Liderul democraţilor din Senatul Statelor Unite, Chuck Schumer, i-a cerut și el vicepreşedintelui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei americane şi să îl înlăture imediat din funcţie pe preşedintele Donald Trump.

ADVERTISING

Donald Trump este inapt să își mai îndeplinească atribuțiile până la finalul mandatului și acesta este argumentul cu care liderul minorităţii democrate din Senat a motivat cererea.

Primele reacţii din România la haosul din Washington vin de la Cioloş şi Barna: Imaginile din Statele Unite amintesc de mineriadele din România!

„Dacă vicepreşedintele şi cabinetul refuză” să facă acest lucru, „Congresul ar trebui să se reunească pentru a demara o procedură de destituire a preşedintelui”, a adăugat Chuck Schumer.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Acest preşedinte nu ar trebui să mai rămână în funcţie o zi”, a insistat el.

Asalt asupra Capitoliului: Internauţii şi unele mass-media din China ironizează haosul de la Washington

Potrivit unor informații din presa americană, miniştri ai administraţiei miliardarului republican au discutat despre posibilitatea invocării celui de-al 25-lea amendament din Constituţie încă de miercuri seara.

Gloata stârnită de Trump a luat cu asalt Capitoliul, iar o femeie a fost ucisă. Filmul unei zile triste pentru democrație (Foto & Video)

ADVERTISING

Dacă multe voci democrate s-au ridicat pentru a cere demiterea din funcţie a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump prin acest amendament sau printr-o procedură de destituire (”impeachment”), sunt puţini republicani care ar face acest lucru, conform agenţiei de presă citate.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇