Premieră în istoria Sighișoarei: Primăria a fost câștigată de un partid local în fața PSD și PNL

Premieră în istoria Sighișoarei: Primăria a fost câștigată de un partid local în fața PSD și PNL

Iulian Sîrbu este noul primar al Sighişoarei, el candidând sub sigla formaţiunii locale Uniunea Independentă pentru Sighişoara (UIPS), care a primit 3.463 de voturi, potrivit centralizării parţiale a voturilor.

Astfel, el i-a devansat pe candidatul PSD, Ovidiu Mălăncrăvean, primarul în exerciţiu, şi pe candidatul PNL, Constantin Mihai Fiscu.

Potrivit rezultatelor postate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, Iulian Sârbu, a cărui candidatură a fost susţinută şi de Partidul Pro România, a fost urmat de Constantin Mihai Fiscu, cu 2.532 de voturi, iar Ovidiu Mălăncrăvean a obţinut 1.828 de voturi.

ADVERTISING

Harta interactivă a primarilor. Cine va conduce marile orașe din țară, după alegerile de duminică

"Vă mulţumesc tuturor pentru mesajele pe care mi le-aţi transmis! Fiecare urare, fiecare încurajare mă responsabilizează şi mai mult. Ştiu, avem mult de muncă! Însă am energia, dăruirea şi deschiderea către oameni pentru a rezolva problemele oraşului.

Am militat pentru transparenţă şi dialog, vă voi ţine la curent cu tot ceea ce se întâmplă. Împreună, am făcut istorie. Un partid local, Uniunea Independentă pentru Sighişoara, a reuşit să detroneze partide naţionale. Vă mulţumim încă o dată! (...)

ADVERTISING

Sighişoara va renaşte, Sighişoara va înflori. Pentru prima dată în istoria oraşului un partid local câştigă alegerile pentru funcţia de primar al municipiului. Vă mulţumesc şi vă promit că Primăria municipiului Sighişoara va fi deschisă prin dialog, transparenţă şi implicare pentru toate problemele sighişoarenilor", a scris pe Facebook Iulian Sârbu, care este liderul UIPS.

https://www.facebook.com/iuliansirbusighisoara/posts/3373861216060786

Pentru Primăria Sighişoara s-au angrenat în competiţia electorală opt candidaţi.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇