Prefectul Greblă a sesizat instanța în cazul Clotilde Armand. Cum reacționează primarul

Prefectul Greblă a sesizat instanța în cazul Clotilde Armand. Cum reacționează primarul

Prefectul Toni Greblă anunţă că a sesizat instanţa de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziţii prin care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcţia de manager de proiect şi şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30%.

Efectele dispoziţiilor sunt suspendate până la soluţionarea definitivă a cauzei, arată Prefectura Capitalei într-un comunicat oficial remis luni.

Reacția primarului

”A ieşit prefectul PSD să-şi conteste propriul act ca să-l apere pe primarul Diamantelor - cel care a făcut sesizarea împotriva mea la ANI. Unde aţi mai pomenit aşa ceva?! Bun. Hai să prezentăm nişte fapte, să le demonstrăm cu legea în mână că sunt penibili”, este replica primarului Clotilde Armand.

Edilul acuză PNL şi PSD că ”au intrat în campania electorală cu ajutorul presei aservite şi a instituţiilor publice pe care le controlează, totul cu un singur scop, remufarea la resursele financiare ale bugetului local”.

Ea prezintă un document pentru a spulbera ”toate acuzaţiile nefondate” pe care le-a auzit în ultimele zile despre ea, făcute de diverşi actori politici.

Potrivit lui Clotilde Armand, este vorba despre Dispoziţia 715/18 februarie 2022 prin care preia direct coordonarea proiectului de prevenire a corupţiei în Primăria Sectorului 1 şi care a fost avizată pentru legalitate, pe 8 martie 2022, de către prefectul Capitalei.

”Cu alte cuvinte, reprezentantul în teritoriu al Guvernului PSD-PNL nu a găsit nimic în neregulă ca eu, primarul Sectorului 1, să conduc un proiect din fonduri europene şi nu a contestat dispoziţia în instanţă. “La data examinării legalităţii, nu au fost reţinute elemente care să conducă (…) la atacarea acestora la instanţa de contencios-administrativ,” se arată în răspunsul Instituţiei Prefectului”, afirmă Clotilde Armand.

”Acesta este doar unul dintre documentele oficiale pe care le deţin şi cu ajutorul cărora voi demonstra că toată această hărţuire este un scenariu prost scris de către cei care vor ca banii Sectorului 1 să revină la firmele de partid. Este o dovadă clară că PNL şi PSD au intrat în campania electorală cu ajutorul presei aservite şi a instituţiilor publice pe care le controleză”, spune Clotilde Armand.

Acuzațiile ANI

Agenţia Naţională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇