Predoiu a modificat proiectul pentru desfiinţarea Secției Speciale chiar înaintea şedinţei decisive a CSM

Predoiu a modificat proiectul pentru desfiinţarea Secției Speciale chiar înaintea şedinţei decisive a CSM

Proiectul de desființare a SIIJ a fost modificat, din nou, de ministrul Cătălin Predoiu, în colaborare cu președintele CSM, Bogdan Mateescu. Vineri, plenul CSM este așteptat să dea un aviz important pe proiectul de desființare a SIIJ.

Documente intrate în posesia agenției Mediafax arată că președintele interimar contestat al CSM, Bogdan Mateescu, de comun acord cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a modificat proiectul de desființare a SIIJ, înaintea ședinței plenului CSM de vineri dimineață în care se aşteaptă un vot al magistraţilor de desfiinţare sau nu a Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţiei.

„Ref: Adresa dvs nr.3791 din data de 10.02.2022

Domnule preşedinte interimar,

În legătură cu adresa dvs. nr 3791 din data de 10.02.2022 , prin care îmi comunică o serie de amendamente și observații formulate de Consiliul Superior al Magistraturii la proiectul de lege privind desființarea SIIJ, transmis de către Ministerul Justiției către Consiliul Superior al Magistraturii, prin adresa nr. 40/6674 din data de 4.02.2022 pentru a fi avizat în conformitate cu prevederile legale, vă transmiteți prin prezenta poziției ministerului Justiției.

Ministerul Justiţiei acceptă amendamentele indicate în Anexa 1 a prezentei scrisori.

În consecință, ne exprimăm pentru avizul proiectului de lege sus numit în forma și conținutul indicat în Anexa 2 a prezentei scrisori ”, îi scrie astăzi Cătălin Predoiu președintelui interimar contestat al CSM, Bogdan Mateescu.

Potrivit unor surse din Justiție, aceasta ar fi a treia variantă a unui proiect de lege de desființare a SIIJ pe care Cătălin Predoiu și-o asumă, după ce a pus proiectul în discuție, sa consultat cu ONG-uri și cu unii membri ai CSM, iar despre noua variantă a unui proiect de lege de desființare a SIIJ au aflat astăzi toți membrii CSM, la ora 15.32, înaintea votului de mâine dimineață.

De la finalul anului trecut, Bogdan Mateescu, preşedintele interimar al CSM, este contestat de 7 dintre cei 19 membri ai CSM, care reclamă numirea sa ca ilegală şi neconstituţională.

Vineri, plenul CSM va da un vot pe noul proiect de desființare a SIIJ, asumat de Cătălin Predoiu și potrivit unor surse așa numita „tabără Savonea” din CSM este așteptat să voteze „pentru”, avizând pozitiv acest proiect, „negociat” netransparent între unii membri ai CSM, asociaţii, ONG-uri şi ministrul Cătălin Predoiu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇