Predoiu: Secția Specială va fi desfiinţată cel tarziu la sfârşitul lunii martie. Nu va fi SIIJ 2.0

Predoiu: Secția Specială va fi desfiinţată cel tarziu la sfârşitul lunii martie. Nu va fi SIIJ 2.0

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţiei va fi desfiinţată cel târziu la sfârşitul lunii martie.

El a precizat că proiectul desfiinţării SIIJva fi trimis la începutul lunii februarie în Guvern.

„SIIJ va fi desfiinţată cel tarziu la sfârşitul lunii martie. Nu va fi SIIJ 2.0, nu o desfiinţăm ca să facem alta. Se lucreaza tehnic la o formulă care să fie agreată politic în coaliţie, de către CSM şi la nivel european.

Le-am spus liderilor politici că nu fac niciun pas, să merg în Parlament cu proiectul fără avizul CSM. Obiectivul Ministerul Justiţiei este să trimitem proiectul desfiinţării SIIJ la începutul lunii februarie în Guvern.

ADVERTISING

Voi urgenta Codurile penale şi legile Justiţiei pentru a le trimite până la sfârşitul primaverii, astfel încât la sfârşitul anului, marile şantiere să fie închise: este vorba de SIIJ, legile Justiţiei şi codurile penale plus legea grefierilor şi legea salarizării puterii judecătoreşti”, a afirmat, vineri, Cătălin Predoiu.

La finalul anului trecut, premierul Nicolae Ciucă spunea că Secția Specială va fi desființată până la 31 martie, dar va fi creată o altă structură care să-i preia dosarele.

”Pentru desființarea Secției de investigație a magistraților există o asumare ca până la 31 martie anul viitor să se pună în aplicare o inițiativă legislativă, să se desființeze SIIJ și să se înființeze o nouă structură care să preia dosarele care sunt deja în lucru”, a spus Ciucă.

ADVERTISING

Și tot la finalul anului trecut, la prezentarea raportului de activitate al CSM pe anul 2021, președintele Klaus Iohannis spunea că anomalii precum cele generate de Secția Specială trebuie înlăturate.

”România are nevoie de un cadru legislativ stabil și coerent, procesul de revizuire a Legilor Justiției trebuie să fie finalizat, iar anomalii precum cele generate de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, înlăturate”, declara șeful statului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇