Poliția explică de ce nu-l amendează pe Nicușor Dan, deși a traversat prin loc nepermis cu fiica în brațe (Video)

Poliția explică de ce nu-l amendează pe Nicușor Dan, deși a traversat prin loc nepermis cu fiica în brațe (Video)

Poliția Rutieră a reacționat, miercuri, după ce în spațiul public a apărut un filmuleț cu primarul general al Capitalei Nicușor Dan, făcând slalom printre mașini pentru a traversa strada, ținându-și fiica pe umăr.

Oamenii legii au explicat că, deși fapta în sine ar fi sancționabilă, nu pot face asta pentru că nu a fost constatată prin mijloacele prevăzute de lege.

„În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 1 și 2 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, constatarea contravențiilor la regimul circulației pe drumurile publice se face în două modalități: fie direct, de către polițistul rutier, situație în care fapta contravențională este percepută prin propriile simțuri, fie cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau mijloacelor tehnice omologate și verificate metrologic, iar în ambele situații agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contravenției.

ADVERTISING

Având în vedere prevederile legale menționate anterior, prin raportare la situația apărută în spațiul public, facem precizarea că fapta nu a fost constatată într-una dintre modalitățile prevăzute expres de legislația rutieră în vigoare”, a explicat Poliția, într-un comunicat.

Cei care au publicat marți seară imaginile cu edilul au fost tot polițiști din cadrul Sindicatului Europol, care l-au criticat pe Nicușor Dan că este un exemplu negativ pentru fiica sa și pentru cetățeni.

Primarul își ia fiica în brațe și traversează prin mijlocul unei intersecții intens circulate, vorbind și la telefon în același timp.

Primarul Capitalei traversand prin loc nepermis, cu copilul in brate

Dan trece strada întodeauna pe la trecerea de pietoni.Nicușor trece strada prin loc nepermis.Dan își protejează copilul.Nicușor își pune în pericol copilul traversând printre mașini.Dan își învață copilul să respecte regulile.Nicușor dă un exemplu prost copilului, învățându-l să încalce legea.Fii ca Dan, nu face ca Nicușor!

Publicată de Sindicatul Europol pe Marţi, 7 iunie 2022

Edilul a reacționat miercuri, acceptând că a greșit, dar criticând în același timp pe cei care n-au altceva mai bun de făcut decât să-i filmeze viața privată.

ADVERTISING

„Zilele trecute am făcut o greșeală, traversând strada printr-un loc nepermis, cu fetița în brațe. Chiar dacă m-am asigurat, gestul nu e scuzabil. Totuși, faptul că există oameni care mă filmează în viață privată și că un sindicat al polițiștilor n-are altă treabă decât să promoveze filmarea cu mine înseamnă că am deranjat anumite grupuri de interese”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

El a fost sancționat însă dur de internauți, care s-au declarat dezamăgiți și de faptă, și de lipsa de asumare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇