PNL spune că va face publice contractele cu presa, ”pentru a satisface grija USR-ului”: Sunt lucruri perfect normale care s-au făcut

PNL spune că va face publice contractele cu presa, ”pentru a satisface grija USR-ului”: Sunt lucruri perfect normale care s-au făcut

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că partidul va pune la dispoziţie contractele încheiate de noul preşedinte al PNL, Florin Cîţu, la începutul acestui an, cu presa, el acuzând USR-ul de lipsă de maturitate, după ce Ionuţ Moşteanu afirmase că PSD şi PNL au dat dovadă de lipsă de transparenţă în privinţa banilor pe care i-au dat către instituţii de presă, din banii publici.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a acuzat, în emisiune, că sunt instituţii de presă plătite de PSD şi PNL,” fără a da socoteală privind transparenţa banului public, fiind o situaţie extrem de serioasă”.  

ADVERTISING

”PNL a dat contractele semnate de Ludovic Orban, liberalul Florin Cîţu şi-a pus pătura în cap şi nu vrea să spună”, a afirmat Moşteanu. 

”Mă bucură grija domnului Moşteanu pentru lipsa de transparenţă a PNL”, a spus Stroe.

”Este motivul pentru care vă vom pune la dispoziţie toate informaţiil legate de contratele partidului cu presa. PNL a făcut acest lucru anul trecut, punând la dispoziţie, o vom face şi acum (..) Vi le vom pune la dispoziţie şi pe cele semnate de la începutul acestui an, semnate de domnul preşedinte Cîţu, pentru a satisface grija USR-ului pentru contractele media ale PNL”, a spus Ionuţ Stroe. 

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al PNL a criticat USR, afirmând că dă dovadă de ”lipsă de maturitate”.

”Din păcate, aşteptările noastre pentru un comportament mai stabil din partea USR nu se concretizează. Au primit anul trecut un cadou intrarea la guvernare, nu au ştiut ce să facă cu acest cadou oferit, se pare că în continuare nu ştiu şi nu livrează mai mult decât mesaje de opoziţie şi chestiuni minore”, a spus Stroe, adăugând că ”USR-ului îi arde de preţurile din contractele PNL-ului cu presa, de aici şi eşecul la guvernare”.

ADVERTISING

”Nu e niciun fel de conspiraţie sau subiect tabu”, a mai spus Ionuţ Stroe, întrebat ce anume conţin aceste contracte cu media, el precizând că sunt ”anumite reportaje, lucruri perfect normale care s-au făcut de-a lungul timpului”. 

Radio Europa Liberă a scris, la începutul lunii ianuarie, că Partidul Naţional Liberal a plătit către 100.000 de euro lunar către firma care gestionează reclama la Realitatea Plus şi 75.000 de euro lunar către B1 TV în primele şapte luni din 2021, când partidul era condus de Ludovic Orban, sumele fiind plătite într-un an fără alegeri şi campanii electorale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇