Plângere penală împotriva Gabrielei Firea, în cazul Constanda: Corupția și incompetența nu au ce să caute în Primărie!

Plângere penală împotriva Gabrielei Firea, în cazul Constanda: Corupția și incompetența nu au ce să caute în Primărie!

USR PLUS București a depus o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în cazul Constanda.

Cei care au depus plângerea la DNA împotriva edilului au fost Ana Ciceală, lider de grup al consilierilor municipali USR, și Vlad Voiculescu, propunerea Alianței pentru funcția de viceprimar.

Cei doi au explicat că plângerea penală pentru abuz în serviciu are legătură cu darea în plată a Satului Francez către Costică Constanda.

https://www.facebook.com/321280267596/videos/365837901122737
ADVERTISING

Gabriela Firea a încercat în 5 ședințe de Consiliu General să obțină votul consilierilor pentru cedarea terenului respectiv, la o valoare mai mică decât prețul pieței, ceea ce ar fi însemnat o pierdere pentru municipalitate și un câștig necuvenit pentru Constanda, după cum explică cei de la USR PLUS.

Primăria Capitalei rămâne cu conturile blocate. Consiliul a respins 5-a oară inițiativa de a-i da teren lui Costică Constanda în Satul Francez

Probleme la acord

O altă problemă ar fi și acordul încheiat de primar cu Costică Constanda:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Acordul încheiat de Gabriela Firea și Costică Constanda încalcă legea pentru că prin el sunt dispuse despăgubiri mai mari decât sumele aprobate de CGMB pentru cheltuieli reprezentate de despăgubiri civile aferente anului 2020. În plus, nu se poate adopta procedura de dare în plată cu privire la imobile ale unității administrativ teritoriale, deoarece înstrăinarea unor astfel de bunuri se poate face numai prin licitație publică”, se arată într-un comunicat remis SpotMedia.ro, joi.

Costică Constanda explică de ce a blocat conturile Bucureștiului. Ce propuneri făcuse Primăriei

ADVERTISING

Ana Ciceală punctează că edilul trebuie să răspundă pentru acordul ilegal pe care l-a încheiat.

Darea în plată a Satului Francez era ultimul tun de mandat al Gabrielei Firea. Din fericire, l-am oprit la timp. Însă actualul primar trebuie să răspundă pentru acordul ilegal pe care l-a încheiat cu Constanda. De 5 ori a încercat să treacă acest proiect. Ne-a amenințat, a încercat să ne intimideze, dar nu a reușit. S-a dovedit însă că noi am avut dreptate. Prețul dării în plată era prea mic, evaluarea era făcută în favoarea lui Constanda, iar Acordul conține multe ilegalități care nu pot fi trecut cu vederea.

Ana Ciceală

La rândul său, Voiculescu subliniază că incompetența și coruptția nu au ce căuta în primărie, iar Firea trebuie să ”plătească” pentru toate ilegalitățile.

Corupția și incompetența nu au ce să caute în Primărie. Sper ca Gabriela Firea să plătească penal pentru toate ilegalitățile pe care le-a făcut. Și să plătească politic, la vot, pentru incompetența, indiferența și corupția pe care le-a patronat la Capitală.

Vlad Voiculescu

Citește mai multe despre subiectul Constanda:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇