Primăria Capitalei rămâne cu conturile blocate. Consiliul a respins 5-a oară inițiativa de a-i da teren lui Costică Constanda în Satul Francez

Primăria Capitalei rămâne cu conturile blocate. Consiliul a respins 5-a oară  inițiativa de a-i da teren lui Costică Constanda în Satul Francez

Consiliul general a respins pentru 5-a oară proiectul prin care Gabriela Firea vrea să îi dea lui Costică Constanda o bucată din Satul Francez în contul unei datorii de 115 milioane de euro. În consecință, conturile PMB rămân blocate.

De pe 15 iulie, consilierii PNL și USR au tot respins proiectul inițiat de Gabriela Firea, din cauză că aceasta nu a oferit suficiente informații privind valoarea terenurilor și vilelor pe care vrea să i le dea lui Constanda și nici modul în care a negociat cu acesta.

Consilierii PMP au lipsit de la ședință, la fel ca și parte dintre consilierii ALDE.

În cele din urmă, administrația Firea a pus la dispoziție o evaluare a bunurilor pe care vrea să le dea.

ADVERTISING

Dar nu a publicat și corespondența cu Constanda și nici nu a arătat cum l-ar putea împiedica pe omul de afaceri să execute în continuare Primăria Capitalei, după ce primește bucata de Sat Francez (în condițiile în care valoarea bunurilor imobile nu acoperă nici măcar pe jumătate datoria către Constanda).

Încă dinaintea ședinței de joi, 13 august, consilierii PNL și USR au anunțat că nu vor vota proiectul decât dacă administrația Firea le arată care e datoria curentă a Primăriei Capitalei, plus toate celelalte documente solicitate cu privire la cazul Constanda.

În timpul ședinței, la solicitarea consilierului USR Alexandru Gâdiuță, Gabriela Firea a confirmat că, în acest moment, conturile PMB sunt încă blocate de Costică Constanda.

ADVERTISING

Gâdiuță a întrebat și ce impact are asta asupra investițiilor, dar Gabriela Firea nu a răspuns clar.

În cele din urmă, a izbucnit o dispută aprinsă între consilieri. Gabriela Firea i-a acuzat pe consilierii PNL și USR că spun ”elucubrații” și că sunt interesați să umple pușculița firmelor de partid.

În cele din urmă, s-a ajuns la vot. S-a abținut consilierul USR Matei Țugui, din cauză că tatăl acestuia are de recuperat milioane de euro de la Costică Constanda. În context, Țugui a declarat că nu votează pentru că se poate considera că are interese patrimoniale în acest caz.

Proiectul avea nevoie de 34 de voturi ”pentru” ca să fie adoptat.

ADVERTISING

A primit, însă, doar 32 de astfel de voturi. Au fost mai multe ca în ședințele trecute, când proiectul lua doar 26 - 28 de voturi ”pentru”.

Încă din cursul dimineții, consilierul PMP Adrian Constantin Florescu a precizat pentru SpotMedia.ro că - deși până acum a evitat să o facă - grupul politic pe care îl reprezintă va vota pentru adoptarea proiectului prin care i se dau terenuri și vile lui Constanda, în vederea reducerii sumei pe care acesta o are de recuperat de la PMB.

Președintele de ședință Marius Pavel a precizat că - de vreme ce a fost din nou respins - proiectul de dare în plată a 15.000 de metri pătrați și a mai multor vile către Costică Constanda va fi pus pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General.

Rămâne să vedem cât va rezista Primăria Generală cu conturile blocate și dacă Gabriela Firea va convoca, în curând, o nouă ședință de îndată a Consiliului General, în încercarea de a obține voturile necesare pentru adoptarea proiectului.

Deși SpotMedia.ro a solicitat în scris încă de la începutul săptămânii informații de la PMB cu privire la modul în care funcționează cu conturile blocate, instituția nu ne-a oferit niciun răspuns.

Tot ceea ce știm este că - potrivit unor surse din PMB - pe șantiere se poate continua lucrul încă, în ciuda faptului că municipalitatea nu poate plăti constructorilor.

Citește și:

Blocarea conturilor Primăriei Capitalei de către Constanda, o poveste cu multe semne de întrebare. Firea ține la secret tranzacția, unii consilieri au dubii că sunt conturile blocate

Chiar dacă Firea îi dă lui Constanda parte din Satul Francez, tot nu se stinge toată datoria. Cum s-ar putea schimba lucrurile astăzi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇