Piedone și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei și o lansare la Sala Palatului

Piedone și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei și o lansare la Sala Palatului

Cristian Popescu Piedone, fost primar la Sectorul 4, fost puşcăriaş, actual edil la Sectorul 5, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei.

Lansarea va avea loc pe 5 aprilie, la sala Palatului.

„Pe 5 aprilie, la Sala Palatului, va fi un eveniment, anunțarea candidatului, subsemnatul, (la PMB - n.red.) și candidații pentru primăriile de sector. Pe 5 aprilie, Sala Palatului, va exista lansarea candidaților PUSL”, a declarat Cristian Popescu Piedone, luni, la Antena3.

El spune că „politica s-a erodat atât de tare, iar cetățenii au observat acest lucru”.

ADVERTISING

„Degeaba au carapace și mașinării de partid. Nu au motor. Eu pot avea un motor de peste 2 milioane de cai putere, cetățenii Bucureștiului.

Eu am nevoie de acest motor, al oamenilor care s-au cam săturat de politicieni.(...) A te alege în funcția de primar nu te alege dacă ai fost olimpic la matematică, nu te alege dacă ai depus jurământul lui Socrate, nu te alege dacă ai milioane de euro în cont. Ei rezonează și vor să aibă ceva alături de ei. Eu, în cei 30 de ani, nu m-am ridicat de la firul de iarbă. Datorită greutății mele, forța gravitațională m-a menținut cu picioarele pe pământ”, adaugă Piedone, citat de Mediafax.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acesta îl va propune în locul său, la Primăria Sectorului 5 pe fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone.

Amintim că un sondaj CURS apărut în weekend arată astfel:

  • Nicuşor Dan, independent, susținut de USR-PMP-Forța Dreptei - 36%;
  • Gabriela Firea, PSD - 33%;
  • Sebastian Burduja, PNL - 8%;
  • Mihai Enache, AUR - 8%;
  • Diana Șoșoacă, SOS - 5%;
  • Cristian Popescu Piedone (spontan) - 10%.

De menţionat că întrebările de tip deschis au fost adresate față în față, iar numele lui Cristian Popescu Piedone a apărut spontan, în urma intervievării.

ADVERTISING

Deputatul Alfred Simonis (PSD) spune că nu a discutat cu Piedone despre susţinerea la alegerile locale din partea PSD.

"Nu a existat nicio discuţie la mine în birou cu domnul Piedone nici despre Primăria Capitalei, nici despre Primăria Sectorului 5. Domnul Piedone a venit la mine în birou împreună cu fiul dânsului, care ştiţi că este parlamentar, a participat şi domnul Ciolacu la un moment dat, pur întâmplător, fiind în Parlament, neştiind că domnul Piedone este în birou în acel moment.

S-au întâlnit, s-au salutat, ne-am salutat, am stat de vorbă, dar nu am vorbit nici de Primăria Sectorului 5, nici de Primăria Generală a Capitalei", a afirmat Simonis, citat de Agerpres.

La începutul lunii februarie, Piedone solicita coaliţiei PSD-PNL să anunţe cât mai repede candidatul pentru Primăria Capitalei, altfel ameninţa că va candida el, aşa cum îi cer cetăţenii.

"Nu sunt perfect, nu dau sfaturi, dar sunt liber să am opinii şi mai ales liber să iau decizii! În consecinţă, rog alianţa Puterii să nu-şi mai fluture orgoliile în public şi să-şi anunţe rapid candidatul pentru Capitală! În caz contrar, anunţ public că îmi pun cei 30 de ani de experienţă în administraţia publică în slujba cetăţenilor care mă vor primar al Capitalei”, a scris pe Facebook Cristian Popescu Piedone.

În iunie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis că Piedone este nevinovat de faptele pentru care a fost închis și că trebuie pus în libertate „de îndată”. În fapt, ÎCCJ a admis recursul în casaţie împotriva deciziei de condamnare în dosarul Colectiv. Piedone a fost eliberat din închisoare şi a revenit la Primăria Sectorului 4.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇