Paul Stănescu, despre prinderea baronului Buzatu: Când am văzut știrile, nu îmi venea să cred

Paul Stănescu, despre prinderea baronului Buzatu: Când am văzut știrile, nu îmi venea să cred

Întrebat ce părere are despre prinderea în flagrant a preşedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, în timp ce primea mită vreo 250.000 de euro, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, spune că a rămas „fără cuvinte” şi nu i-a venit să creadă când a văzut ştirile.

„Când am văzut ştirile, nu îmi venea să cred. Asta e! În rest, e fără cuvinte, nu avem ce comenta”, a afirmat Paul Stănescu, sâmbătă, citat de News.ro. 

Întrebat dacă avea o relaţie apropiată cu preşedintele CJ Vaslui, Stănescu a răspuns: „Eu am o relaţie apropiată cu toţi colegii”. 

ADVERTISING

„Ce să spun? Fără cuvinte! Nu am ce să spun. Nu am ce să comentez”, a adăugat Stănescu.

„Nu am discutat (cu Dumitru Buzatu – n.red). Incredibil ce s-a întâmplat cu el. Nu mă aşteptam la aşa ceva de la domnul Buzatu. Organele statului să-şi facă datoria. Foarte dezamăgit. Foarte dezamăgit. Nu am crezut că un om de 68 de ani poate să facă asemenea lucru, nu am crezut aşa ceva!”, a mai spus Paul Stănescu.

DNA: Baronul Buzatu a cerut comision de 10% şi a primit 250.000 de euro cash!

Baronul de Vaslui, Dumitru Buzatu (68 de ani), prins în flagrant, vineri seara, a fost reţinut în această dimineaţă de DNA pentru luare de mită.

ADVERTISING

Președintele Consiliului Județean Vaslui a fost prins aseară când primea o mită uriaşă pentru atribuirea unui contract. Au urmat percheziţii la vila sa şi apoi audieri nocturne la DNA Iaşi, care s-au încheiat cu reţinerea liderului pesedist pentru 24 de ore.

În cursul zilei de sâmbătă, Buzatu va fi prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comunicatul oficial de la DNA arată că, în perioada 8 mai - 7 septembrie, Buzatu ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județ, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

ADVERTISING

În acest context, vineri, Buzatu ar fi primit suma de 1,25 milioane de lei, ocazie cu care a fost prins în flagrant delict, cu banii în portbagajul maşinii.

Reacţia fulger de la PSD

Biroul Politic Național al PSD a luat sâmbătă, cu unanimitate de voturi, mai multe decizii, anunţate de Marcel Ciolacu.

  • excluderea lui Buzatu din PSD
  • Dragoș Benea, vicepreședintele organizației PSD Vaslui, a preluat interimar conducerea filialei
  • s-a luat act de demisia din funcția de secretar de stat (la Secretariatul General al Guvernului) a lui Tudor Buzatu, fiul baronului de Vaslui
  • suspendarea din PSD a Gabrielei Crețu, senator de Vaslui şi fosta soţie a lui Buzatu

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇